https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ябълките – новото лекарство за намаляване на холестерола

0

Ябълките имат много ползи, и нито една от тях не бива да се пренебрегва

http://dieti.net/
Ябълките – новото лекарство за намаляване на холестерола

Как могат да помогнат ябълките в борбата с високия и лош холестерол и за намаляване на холестерола?

Статините са мощен инструмент, който намалява нивото на холестерола. Въпреки това, те имат сериозни странични ефекти. Сред страничните ефекти от статините са болки в гърлото, гадене, мускулни и ставни болки, повишени нива на кръвната захар.

Според Telegraph, статините могат да бъдат заменени с ябълки, поне в някои случаи. Ако на ден се изяждат поне две ябълки, това може значително да намали риска от инфаркти, инсулти и свързаните с тях повишени нива на холестерола казват експертите от Ливърпулския университет.

Според учените, хората, които искат относително да намалят риска от сърдечно-съдови нарушения, дневната консумация на ябълки може да бъде еквивалентно на намаляването на риска от инфаркт на миокарда, като действието на ябълките е много близко и съществено по-безопасно от това на статините.

Никога не бива да забравяме, че повече от 80% от всички случаи на сърдечно-съдови заболявания са свързани с външни фактори. По-специално тук става въпрос за лоша храна, проблеми с диетата, за тютюнопушене, завишен прием на алкохол и липсата на физическа активност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.