Най-важното, което трябва да знаете за всеки зодиакален знак!

Всеки зодиакален знак е индивидуален и уникален

zodii

ОВЕН

Наред с неудържимата си енергия, стремеж към съвършенство и желание да постигнат целта си, Овните биват груби и агресивни. И все пак дълбоко у себе си те са наивни и по детски вярват на хората.

ТЕЛЕЦ

Миролюбие, стремеж към прекрасното и упоритост са основните му качества. На символично ниво той се сравнява с развитието, утвърждаването и укрепването. Времето на раждането на новата материя е отминало, енергията на женското начало въплъщава на Земята новия живот.

БЛИЗНАЦИ

Хората, родени под този знак, през целия си живот трябва да съчетават несъчетаеми качества в характера си. Стремежът към материални блага се бори с духовността, страстта и влюбчивостта – с желанието за постоянство и стабилност, разумното начало – с безразсъдството. Тази борба е характерна за този знак. И от това дали ще успеят да постигнат равновесие в душата си, зависи благополучието на Близнаците.

РАК

Знакът Рак е символ на родовото единство. Именно в периода, когато Слънцето се намира в това съзвездие, в природата се залага началото на новия живот, който трябва да се прояви през пролетта. Нищо чудно, че характеристиката на знака Рак включва в себе си принципа на защита, съхранение и цялост на всичко живо.

ЛЪВ

Времето, когато Лъвът встъпва в своите права, е времето на палещото слънце. От тук идва и особената енергия на тези хора, родени под знака на зодията Лъв.

ДЕВА

Знакът Дева е един от най-сложните и наситени в Зодиака, затова характеристиката му е нееднозначна, където са преплетени положителните и отрицателните качества на Девата.

ВЕЗНИ

Везните се отличават от останалите знаци с умението си да уреждат конфликти. Но понякога това тяхно качество им създава проблеми.

СКОРПИОН

В периода, когато на Земята настъпва фазата на Скорпиона, всичко в този свят започва да се крие в очакване на есента и зимата. Светът се притаява, настъпва време на покой и тъмнина. Именно тогава мястото на духовното се заема от светските утехи, материалния свят, царят емоции, чувства и страст. Сравнявайки изображенията на Девата и Скорпиона, откриваме три еднакви вертикални черти. Но знакът Скорпион няма онази линия, която обединява различните вертикали. Скорпионите нямат предпазващата духовност, стремежа към хармония. Те напълно се отдават във властта на чувствата, емоциите и желанията.

СТРЕЛЕЦ

Когато на Земята настъпва фазата на Стрелеца, планетата е покрита с тъмнина и неизвестност. Природата е потопена в сън и сякаш изчаква този период, опасявайки се от неизвестността и тъмнината. В това време на годината остро не достига слънчева светлина, поради което много заболявания се обострят, хората по-често са обхванати от мрачни мисли. Съвсем спонтанно започват да търсят нови пътища за получаване на жизнена енергия и я намират в новите знания, в общуването с другите.

КОЗИРОГ

Козирогът е най-целеустременият, сериозен и стабилен представител на Зодиака. Човекът, роден под знака Козирог, се характеризира с умението точно да определи своето място в живота.

ВОДОЛЕЙ

Според характеристиката на знака Водолей това са целеустремени и творчески хора. Встъпилият в своята фаза Водолей олицетворява революционните преобразувания на планетата Земя. Това е време, когато енергията на душата и ума се преобразува в нещо ново и необичайно. Знакът Водолей намира себе си и в непривичния символ, който повече
напомня поток, отколкото морски вълни.

РИБИ

Сред всички зодиакални знаци Рибите са най-тайнствените и страстни хора. Те са готови да жертват всичко за благото на другите. Те са изключително романтични и мечтателни. Родените под знака Риби са много чувствителни, с психологическа настройка на ума и характера. Тяхното съзнание за реалността винаги се намира на границата на възможното и невероятното. Затова им е трудно да отличат къде свършва реалността и започва измислицата. Притежават психологическата дарба да проникват в дълбините на подсъзнанието и да достигат до същността на нещата…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.