Най-известните народни рецепти за миене на главата

За миене на главата има различни и модерни средства днес. Серуми, шампоани, балсами… Всички ли са полезни или има и вреди от тях?

миене на главата

Миене на главата с народни средства е добро както за косата, така и за кожата на главата. Ето защо днес ви предлагаме някои от най-лесните и ефективни народни рецепти за миене на главата.

Едва ли не всеки ден узнаваме каква вреда нанасят на организма синтетичните шампоани и друга химия. Освен това те са и доста скъпи. А как са се справяли без всичко това нашите баби?

Най-известната народна рецепта за миене на главата е с помощта на яйце. Навярно са я опитвали мнозина, но не всички са били доволни. Причината е, че не са я прилагали правилно.

За измиване на главата е най-добре да се вземат само жълтъци. Но не в чист вид, а смесени с чаена лъжичка рициново масло и сапунена пяна. След използването на тази рецепта косите стават меки и блестящи.

Друг народен метод е измиването с ръжен хляб. Нюансът е в предварителното му пасиране на кашица с топла вода. Плюсът на този „хлебен шампоан” е и отличната маска против косопад.

Ексцентрична рецепта за миене на главата е с топла светла бира. Тя, разбира се, не се пени, но измива косите.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.