Най-фективните средства против целулит

Как да се преборим с целулита?

Как да се преборим с целулита?

Масаж, мезотерапия, липосукция, лимфодренаж, озонотерапия и др са измислени за отстраняването на целулит. При комплексен подход може да се постигне добър и дълготраен ефект. Известни са доста методи за борба с целулита. Те могат да бъдат разделени на козметични и хирургически. Последните се използват когато външните корекции вече не дават резултат.

Как да се преборим с целулита?
Как да се преборим с целулита?

Антицелулитен масаж
Той е широкоразпространен и отлично средство за борба с целулита. Той бива обикновен и вакумен, а за основа се използва антицелулитен крем или гел. Процедурата предизвиква :

– Подсилване на кръвообращението
– Подобряване на обмяната на веществата в проблемната зона
– Въздействие върху мастните клетки
– Изваждане на мазнините
– Повишаване на кожния тонус

От друга страна вакумният антицелулитен масаж има доста противопоказания като :
– Разширяване на вените
– Склероза на съдовете
– Тромбофлебит
– Стенокардия
– Инфаркт на миокарда
– Хипертония
– Порок на сърцето

Лимфодренаж
Лимфодренажът се явява популярна разновидност на антицелулитния масаж. Той размеква мастните депа и изважда и разпределя излишните течности, намалява оттоците, като стимулира лимфо и кръвообращението.
Този масаж помага за активното извеждане на токсините от тялото и намаляване на килогравите, като възстановява нормалната структора на подкожните тъкани. В резлутат кожата става по-еластична, гладка и изпъната. Ръчният лимфодренаж се провежда от професионалисти с меки и плавни вълнообразни движения.
Апартният лимфодренаж бива няколко вида:
– Ултразвуков
– Микротоков
– Вакумане
– Пресотерапия

Трябва да се знае, че апаратния лимфодренаж е противопоказен при инфекциозни заболявания и проблеми със сърдечно-съдовата система, също така и при бременост.

Липосукция
Сред най-ефективните средства против целулит трябва да се упомене и този метод. Съществуват два вида липосукция

Вакумна – подкожната мазнина се разрушава локално и се изсмуква през малки разрези
Ултразвукова – подкожната мазнина се разрушава с ултразвук, а разрушените клетки се извеждат по естествен път, чрез черния дроб. Тази процедура се прави под надзора на лекар – хирург

Озонотерапия
Достойно място в борбата с целулита заема и озонотерапията. Препаратите, съдържащи озон се използват за курс подкожни инжекции, масаж и други процедури. Резултатът от тази процедура е еластична и изпъната кожа.

Важно е да знаете, че нито едно от средствата против целулит не дава мигновен ефект. За достигане на оптимален резултат е необходим коммплексен подход – съчетание от различни средства за борба с целулита, достатъчна физическа активност и правилно хранене.

Прочете още – ПОМОЩ ПРИ ЦЕЛУЛИТ или УПРАЖНЕНИЯ ГОНЯТ ЦЕЛУЛИТА

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.