https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Най-добрият ви приятел сте вие самите

0

Ако вие може да бъдете добър приятел на самия себе си, тогава със сигурност ще привлечете и други добри приятели

priatel jena
„Всеки иска да бъде щастлив, всеки човек се нуждае най-вече от любов и приятелство“, казва психологът д-р Ричард Тъни от Нотингамския университет.

Той е провел анкета, чрез която да определи колко приятели ни трябват. Установил е, че хората, които се смятат за много щастливи, имат над 10 близки, като с повечето от тях поддържат връзка от дълго време. Като нещастни се определят личностите, които контактуват с по-малко от петима приятели. Ученият е извел още един извод от проучването си – нужно е да печелите над 6 хил. евро месечно, за да компенсирате с пари липсата на приятели.

От какви приятелки има нужда жената?

Майка ви. Вярно е, че не спира да ви критикува. Приемете, че не го прави от лоши чувства, а просто е запазила навика да ви наставлява. Има начин да прекарвате чудесно времето си заедно – сгответе нещо по обща рецепта, разходете се по магазините, пийте кафе. Със сигурност има какво да си кажете, щом се споделили по-голямата част от живота си.

Предимствата й: Жената, която винаги ще ви обича повече от всичко на света, е майка ви. Тя ви мисли само доброто, макар че не-винаги успява да изрази чувствата си. Освен това, на каквато и възраст да сте, със сигурност има още какво да научите от нея. Вслушайте се в съветите й, голяма част от тях си струват.

Близка на любимия ви. Нормално е мъжът, когото обичате, да има собствена приятелска компания. Вместо да ревнувате от жените в нея, се опитайте да се сближите поне с онази, с която той най-много общува. Голяма е вероятността да си допаднете, освен ако не е негова бивша, която още се надява да си го върне.

Предимствата й: Тя познава любимия ви добре. Двамата са споделяли радости и неволи в продължение на десетилетия и тя се е превърнала в нещо като негова сестра. Така може да научите още повече
за мъжа, когото обичате. А случи ли се да се скарате с него, тя ще е първата, която ще се опита да ви сдобри. Нали сте и нейна приятелка и не иска да загуби нито един от вас.

Фитнес маниачка. От години се заканвате, че ще започнете да спортувате, но все не намирате време и желание. Нещата ще се променят, ако осъществите плана си заедно с приятелка, която също копнее да си върне отличната форма. Взаимно ще се мотивирате да не пропускате тренировки, ще си давате полезни съвети и ще се окуражавате дори когато единственото ви желае е да се отпуснете пред телевизора с пакет чипс в ръка.

Предимствата й: Двете преследвате една и съща цел – да се отървете от излишните килограми, да стегнете тялото си, да подобрите настроението си. А когато екип се захване с някаква задача, той се справя доста по-качествено от сам човек.

Най-добрата – самата вие. Помислете как се държите със себе си. Ще ви олекне, ако спрете да се критикувате и започнете да забелязвате качествата и постиженията си. Време е да сами да изпълните мъдрите съвети, които щедро раздавате на приятелките си. Погрижете се за външността си, намерете си хоби, променете онова, което не харесвате в живота си и доразвийте всичко, което ви окрилява. Щом харесвате себе си, ще привлечете само положително настроени към вас хора.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.