Най-добрите детокс храни, които трябва навсяка цена да започнете да консумирате ОЩЕ СЕГА!

Най-добрите детокс храни не се приготвят по никакъв дрруг начин, освен просто да се измият и да се консумират сурови

Най-добрите детокс продукти са достъпни и лесно може да се снабдите с тях.

За да се избавите от токсините и излишната течност, да активирате имунитета и да усетите прилив на сили, достатъчно е всеки ден да употребявате продуктите от следния списък.

Броколи

Съдържат в изобилие сулфорафон – органично съединение с противораков и антибактериален ефект. Нещо повече, това вещество е необходимо и за възстановяване на гените.

Цвекло

Шампион по детоксикиращо въздействие върху организма, при това изключително евтин! Цвеклото способства за нормалната работа на храносмилателната система и отделянето на шлаките.

Леща

Изключително полезен и успокояващ бобов продукт. Лещата е богата на гамааминомаслена киселина (ГАМК). Липсата й в менюто може да доведе до депресия.

Ябълки

Разтворимите фибри, които съдържат, са най-добрата храна за полезните бактерии в червата. Здравата микрофлора е не само залог за добър имунитет – тя отговаря и за синтеза на някои витамини, в частност витамин К и от групата В.

Къпина

Сред всички плодове със синьо-виолетов цвят тя съдържа най-голямо количество от мощния антиоксидант антоциан. Защитава организма от въздействието на свободните радикали, които изобилстват у жителите на мегаполисите.

Зелени листни зеленчуци (салата, целина, зеле, спанак)

Яжте ги сурови, добавяйте в бульони, зеленчукови салати,гарнитури и пресни сокове. Те защитават черния дроб от вредни токсини (пестициди и тежки метали).

Лимони

Витамин С е незаменим за детокса! Под негово въздействие токсините и шлаките по-лесно се разтварят във вода и се извеждат от организма. Приготвяйте натурална лимонада, добавете лимонов сок към салатените сосове, горещите блюда, пийте вода с лимон и мед..

Чесън

Чесънът има две незаменими свойства. Първо, подпомага работата на сърцето и второ – активизира изработването на чернодробни ензими, улеснявайки извеждането на шлаките.

Зелен чай

Ако искате да се избавите от отоци (а значи да намалите теглото и обема), откажете се от черния чай и кафето в полза на зеления чай. В него се съдържа голямо количество теин, който играе ролята на няколко чашки хубаво еспресо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.