Най-добрите билкови рецепти за лечение на атеросклероза

Лечение на атеросклероза с билки и природни средства дава много добри резултати, които забавят развитието на сърдечно-съдовите болести

 лечение на атеросклероза
Най-добрите билкови рецепти за лечение на атеросклероза

При нарушения на мастния обмен се препоръчва употребата на киселомлечни продукти, плодове и зеленчуци, покълнали семена. При високи нива на холестерин в кръвта трябва да се изключат алкохолните напитки и цигарите, както и да се избягват психически и емоционални натоварвания.

ФИТОСРЕДСТВА ПРОТИВ ХОЛЕСТЕРИН

Борови иглички и шишарки

Пресни борови иглички и шишарки се смесват в чаша, заливат се с водка (или разреден спирт) догоре. Съхранява се в
течение на 10 дни на топло място в плътно затворен съд. Прецежда и се приема по 10 – 20 капки с топла вода три пъти на ден на гладно.

Червени водорасли

Водораслите широко се използват като храна в Далечния изток. Морското зеле и ламинарията трябва да се нарежат и се варят във вода, докато не изсветлеят. В този вид могат да се използват като гарнитура към всички блюда, по желание – с добавен лимонов сок. Всекидневната употреба на червени водорасли спира развитието на атеросклерозата и подобрява общите метаболични процеси.

Сурови картофи

Средно голям необелен картоф се настъргва на ренде и заедно със сока се приема всяка сутрин след закуска. Забавя развитието на атеросклероза.

Лечение с чесън

Половинлитрова бутилка се напълва до 1/3 с наситнен чесън и догоре – с чист спирт. Поставя се на топло за 2 седмици (желателно е денем да се излага на слънце). Дозировка – започва се с 2 капки на 20 мл топла вода преди вечеря, като дозата достига до 25 капки, като всеки ден се добавя по 1 капка. След това’по същия начин се намалява с по 1 капка на ден. Следва две седмици прекъсване, след което курсът на лечение се повтаря с тази цикличност в продължение на година.

Пресни вишни

Възползвайте се от този метод на сезонно лечение. Изяждат се по 1,5 кг пресни вишни дневно, като се залива бавно с от 5 до 7 чаши прясно мляко. В краткия вишнев сезон това трябва да е единствената диета. Лимонов сок Сокът на един лимон и един портокал се смесват с чаша гореща вода и се пие всеки ден сутрин на гладно. При липса на портокали може да се използва и само лимонов сок…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.