Най-добрата, лесна и ефикасна рецепта при конюнктивит

Опитните лечители и билкари смятат, че рецептите, които не съдържат много голям брой билки, са изключително лесни за употреба, имат бързо и много ефективно терапевтично действие

 

конюнктивит

Обикновено ефикасните рецепти не включват повече от два компонента. Не е необходимо да има много билки, за да се получи работеща рецепта, даже напротив.

Ето най-добрата рецепти за конюнктивит

1 чаена лъжичка евкалиптови листа, които са били държани не повече от една година, се заливат с 1 чаша гореща вода, оставете да заври, охлажда се до стайна температура, прецежда се през много дебела кърпа /или гъста цедка/. Държи се в хладилника.

Приложение: В специална чашка за очи се изсипва леко затопления разтвор. Прави се промивка. Ако нямате чашка за очи, може да се сложи и компрес, като се сменя често и задължително трябва да е затоплен. Много трябва да внимавате за температурата на инфузията, за да не се изгорите.

Курс на лечение -. До пълното възстановяване. Конюнктивитът минава бързо, понякога. Евкалиптовата инфузия може да се използва дори и при напредналите стадии на конюнктивит, когато не помага друго лечение.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.