https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Най-често предаваната полова инфекция при жените

0

Знаете ли името на най-разпространената полово-предавана инфекция? Гонорея, сифилис, или пък може би хламидия? Не, нито едно от тези всъщност. Оказва се, че това даже не са гъбичките, които много често ни навестяват, ако не сме внимателни. Начело на тази негативна класация се оказва, че е трихомоназата, която засяга средно 7-8 милиона човека годишно.

flower on the perfect unblemished woman's bodyЗаболяването е причинено от паразит, наречен Trichomonas vaginalis. Най-често сигнал за заразяване са симптомите като сърбеж, дискомфорт при посещение по малка нужда, неприятна миризма от половите органи, наличие на болка при секс, а при жените се получава едно твърде необичайно бяло или белезникаво течение. Оказва се, че българката далеч не е така неинформирана и неука, както смятаме, защото голям процент от американските жени не смятат тези симптоми за нещо сериозно и чакат сами да отшумят.

За жалост обаче, както всяка една полова инфекция, и тази невинаги проявява типичните симптоми. Значи, че без да сме наясно, може да сме носители на болестта, и да заразим интимния си партньор. В някои редки случаи дори момичета, коит не водят сексуален живот могат да развият болетта, но там става дума вече за лоша интимна хигиена. Учените все още не са стигнали до единодушен отговор на въпроса защо трихомоназата по-често се проявява при жени, отколкото при мъже.

Едно добра новина има все пак. Лечението на заболяването е бързо и безболезнено. Но трябва да се има предвид, че това важи за диагноза „в зародиш“. Ето защо е добре да следим тялото си. И ако усетим даже и един от горните симптоми, веднага да посетим лекаря си. Курсът на лечение задължително се провежда и при двамата партньори. През това време е желателно да се избягват сексуални контакти.

Ако от друга страна, не се приложи навременно лечение или изобщо някакво лечение, подобно на гъбичките трихомоназата засяга органите на половата система. Затова не забравяйте профилактиката – един-два пъти в годната на „магарето“. Просто няма друг начин, за да сме сигурни, че всичко е наред.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.