https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

На какво се дължат периодите на неуспех?

0

Периоди на неуспех се случват в живота на всекиго от нас

периодите на неуспех

Понякога те са доста продължителни. Но много по-неблагоприятният вариант е, когато се превърнат в начин на живот и с тях човек започне да оправдава собствения си мързел и нежеланието си да се бори за своето щастие…

ЩО Е ТО ХРОНИЧЕСКИ НЕУДАЧНИК

Човек не се ражда хронически неудачник, той става такъв. Сам се поставя в това положение, и то преди всичко благодарение на собствените си думи. Да не забравяме, че думите и мислите ни влияят върху живота ни, а постоянното връщане към темата с неуспехите привлича проблемите и неприятностите.

Ако някой от вашите познати в трудна ситуация, всеки път употребява фрази от типа „Така си и знаех, че ще се случи това!“, „Никога не ми върви“, „Не се съмнявах, че няма да успея“ и т.н., знайте, че пред вас стои хронически неудачник.
Той сам програмира живота си за негатив.

В дома на хората, които смятат себе си за неудачници, много по-бързо плесенясва хлябът, развалят се продуктите, увяхват цветята, боледуват животните и т.н. Така околната среда реагира на постоянните им оплаквания.

ТЪРСИМ ПОЗИТИВА

Най-лесният и ефективен начин за борба с неуспехите е активната житейска позиция. Дори и ако случилото се ви разочарова, опитайте се да откриете в ехото от събитието плюсове за себе си и се съсредоточете върху тях.

Одраскали сте колата? Но нали и без това на много места по нея има драскотини. Сега това е повод да я пребоядисате, та да стане като нова!

Началникът ви е накарал да преработите отчета си? Ще трябва да се потрудите над него у дома, но затова пък ще израснете в професионален план, ще имате възможност да се проявите.

Приятелят ви не е дошъл на среща? Какво пък, отворила ви се е свободна вечер. А колко отдавна мечтаете за това! Посветете времето си на безделие.

Тоест мислено превърнете големия неуспех в малък шанс и се постарайте да му се насладите. В света не съществува само лошо и само добро – всичко зависи от нашата оценка на даденото събитие.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.