Колкото повече групи мускули натоварвате, толкова по-бързо отслабвате

Когато правите упражнения, стремете се да натоварвате колкото се може повече групи мускули за оптимални резултати

мускули

Предлагаме ви три упражнения, при които ще натоварите възможно най-голяма група мускули.

Мечо Пух си е знаел работата. Неговото златно правило „Колкото повече, толкова повече“ важи с пълна сила за тренировките. На този принцип са създадени и комплексните упражнения.

Колкото повече групи мускули натоварват едновременно те, толкова по-бърз е ефектът за фигурата.

Упр. 1: За корем и таз. Легнете на фитнес пейка или на друга висока лежанка. Хванете се с ръце за стабилна опора зад главата. Сгънете крака в коленете така, че бедрата да са успоредни на пода. Запазете ъгъла в коленете, повдигнете таза и корпуса на тялото, като се стараете да докоснете лактите с колене. Бавно се върнете в изходно положение. Повторете 10-15 пъти.

Упр 2: Работят стабилизиращите мускули на корема, задната част на бедрата и ръцете. Заемете поза за лицева опора, прасците са върху фитнес топка. Дланите са точно под раменете, коремът е стегнат, тялото образува права линия. Леко повдигнете таза и изтъркаляйте топката, като сгъвате колене и ги доближавате максимално до лактите. Опънете крака и върнете топката обратно, без да отпускате корема. Повторете 15-20 пъти.

Упр. 3: Натоварвате гърба, таза и задната повърхност на бедрата. Легнете по корем, разтворете крака на ширината на раменете, ръцете опънете напред и леко по диагонал. Като запазвате гърба прав, повдигнете главата, раменете и краката. Едновременно с това сгънете лактите, като се стараете да съберете лопатките. Задръжте така 3-4 сек. Върнете се в изходно положение и повторете 8-12 пъти.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.