Надхитрете мозъка с няколко лесни трика

мозъка

Надхитрете мозъка с няколко лесни трика

Мозъкът е удивително сложна система, където всичко е предвидено. Това ни помага, тъй като много функции се извършват автоматично, без да се замисляме над това

Работата на мозъка изглежда почти автоматична.

 мозъка
Надхитрете мозъка с няколко лесни трика

Но понякога ни се струва, че ни е трудно да променим каквото и да било, тъй като всичко е решено предварително. С помощта на някои прости хитрости можете да улесните много аспекти в живота си, започвайки от намаляването на болката и завършвайки с това как да станете по-привлекателни за противоположния пол…

Използвайте приятни миризми, за да изглеждате добре

Използването на парфюми ви прави по-привлекателни в очите на противололожния пол дори и ароматът да не се усеща Изследователи анкетирали жени да оценят привлекателността на мъже по снимки и видео. В едната група мъжете използвали мъжки дезо-доранти, а в другата не използвали нищо. Когато дамйте оценявали по снимките, те сметнат» за по-привлекателни мъжете с красиви черти да лицето. Когато ги оценявали по видеозаписи, мъжете, използващи дезодорант, били по-привлекателни за тях Причината е е отношението. Мъжете, които смятат, че миришат добре, се държат по-уверено, което ги прави по-привлекателни.

Ограничени сте в средствата? Надхитрете мозъка

Макар мозъкът ни да е сложна система, в много отношения ние все още си оставаме деца. Когато видим нещо, което ни харесва, ни ce иска да го пипнем. Но докосването до вещите ни кара да ги желаем още повече. Това е добре известно да мениджърите в магазините и затова те поставят манекени. Проблемът е, че щом нещо се окаже в ръцете ни, ние сме още по-готови да платим за негоТаха че, ако изпитвате временни трудности с финансите, старайте се да не пипате нищо!

Надхитрете мозъка! Подобрете нощното зрение с помощта на превръзка за очи

Замисляли ли сте се ■защо пиратите са носели превръзка на очите си? Моряците многократно са се спускаш в трюма и когато са го правели, очите им е трябвало да свикват с тъмното. Това отнема известно време, затова те измислили хитър начин— да държат едното си око закрито с превръзка. Когато се оказват на тъмно, те махат превръзката и то ведаата започва да вижда добре.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.