https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Отслабнете лесно с уникалния метод на доктор Мосли

0

Какво представлява метода на доктор Мосли

mosli

Методът за сваляне на килограми на Мосли е прост: пет дни в седмицата може да се храним по обичайния за нас начин и само в два от дните е необходимо да се ограничаваме. Ограниченията обаче не са в продуктите, а единствено за сметка на калориите: необходимо е да се храним разнообразно и пълноценно, но да не приемаме повече от 500 ккал за жените и 600 ккал за мъжете. Благодарение на ограниченото количество калории през тези два дни намалява общата консумация на енергия в седмичното меню, в резултат на което излишните килограми се свалят.

Освен това според Мосли двата дни с ограничени калории се явяват стимул за организма за ускорено топене на мастните запаси. По този начин тялото привиква да хаби калориите, а не да ги трупа в запас.

Основни принципи

През пет дни от седмицата може да се храните според обичайното си меню. Но това не означава, че са допустими злоупотреби с мазни и пържени храни, тестени изделия и сладкиши. За да бъде ефективна диетата 5/2, ако е необходимо, коригирайте хранителните си навици.

Спред д-р Мосли в тези дни трябва да приемате около 1 800-2000 ккал. Останалите два дни може да бъдат по всяко време, но не бива да следват един след друг, за да не привиква организмът към новия режим. В менюто за тези два дни може да включвате нетлъсто месо, риба, немазни млечни продукти, пълнозърнести храни, зеленчуци и несладки плодове. Забранени са тлъстото месо, десертите, брашното, алкохолът и кафето. Важен момент е, че според диетата на Мосли е необходимо да се храните два пъти дневно. В идеалния случай интервалът между двата приема на храна трябва да е 1 2 часа. По този начин според автора организмът започва ускорено да топи мастните запаси.

Плюсове

Основното преимущество на метода на Мосли е, че не се изискват големи усилия. Системата не само помага за комфортно сваляне на килограми, но и като цяло оздравява организма.

Основната критика към диетата е, че трябва да се храним редовно и балансирано през всички дни от седмицата, като вземем предвид индивидуалните нужди на тялото си. Само така може да намалим риска от заболявания, свързани с обнямата на веществата. Според лекарите нормата от 500-600 ккал дневно е 2-3 пъти по-ниска от препоръчителната, пише „За жената“. С диетата 5/2 трябва да бъдат внимателни хората с хронични заболявания, най-вече свързани със стомашно-чревния тракт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.