https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какви са ползите от моринга – дървото, което лекува всичко?

0

Ползите от моринга са повече, отколкото можете да си представите, затова не се колебайте да я ползвате

moringa
Против рак

Най-важните антиракови съставки в морингата са антиоксидантите, които премахват свободните радикали от тялото и снижават оксидативния стрес. От тях витамин С и бета-каротин са в листата и шушулките, наред със зеатин, кверцетин (понижаващ кръвното), хлорогенна киселина (съдържаща се в кафето) и кемпферол. Проучване от 2016 г. показа, че ако дневно се приемат по 1,5 ч.л. сушени листа от моринга в продължение на 3 месеца, нивото на антиоксидантите в кръвта става оптимално.

Друго изследване от 2015 г. открива, че листата от морингата намаляват броя на туморните клетки при рак на гърдата и на дебелото черво. „Растението може да служи за терапевтични цели“, заключава то. Статия в сп. „Онкология“ пък приписва на листата от моринга лечебно действие при рак на белия дроб и на кожата.

Против възпаления

Моринга намалява възпаленията заради съдържащите се в листата, шушулките и семената изотиоцианиди, флавоноиди и фенолова киселина, която, между другото, лекува язви. Маслото от листата лекува гъбички, артрит и е прекрасен овлажнител на кожата.

Сваля холестерола

Морингата е уникална и с това, че сваля нивата на холестерола в кръвта, като ефектът е сравним с този на хапчето симвастатин.

Чисти червата

Понеже е богата на фибри, морингата помага да се отстраняват токсините от червата. Един белтък в семената й свързва нечистотиите във водата и така я пречиства. Прави го по- успешно от някои синтетични средства на пазара.

Листата от моринга са ефикасни срещу замърсяване с арсен

Ако кърмите, приемът на 250 мг моринга на капсули 2 пъти дневно за 5 дни ще увеличи млякото ви със смайващите 157-176%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.