https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Молитвено бодърстване – състоянието, което кара вярващите да се чувстват като новородени

0

Какво е молитвено бодърствуване? Това е състояние, в което вярващите изпадат, когато започнат да се молят горещо

молитвено бодърстване

В състояние на молитвено бодърстване честота от 8 до 30 херца се наблюдава само при бебета до 4-месечна възраст и при възрастни по време на молитва. Тоест тези хора стават, в буквалния смисъл на думата, като новородени.

„Връщаме се към тези 3 херца, свойствени на човека, който все още не е започнал земния си живот, не е приспособен към него, който е свързан само с отвъдния. В това се състои и същността на молитвата. Затова и молитвите са лечебни“, разсъждава руският учен Валерий Слезин.

Именно това своеобразно завръщане в детството представлява четвъртото състояние. В него електрическият импулс на кората на главния мозък се снижава почти до нула. Такива резултати показва и енцефалограмата на отец Кирил. В обичайно състояние неговата графика не се отличава от показателите на други хора. Но когато свещеникът се потапя в молитва, той влиза в четвъртото състояние – състоянието на молитвено бодърстване.

Според свещеника в храма съзнанието се променя още по-силно. Не е известно какви ще. бъдат показателите на електрическата мозъчна активност, ако бъдат зафиксирани не в лаборатория, а по време на църковна служба. Отец Кирил споделя, че когато е седнал в креслото и му включват електродите, това много го разсейва. А по време на служба цялата обстановка е такава, че да бъде напълно съсредоточен.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.