Може ли световъртежът да мине от самосебе си?

При всички случаи трябва почивка. Световъртежът не е следствие само на колебанията в кръвното налягане

световъртежът

За да се справим със световъртежът трябва да коригираме много от лошите навици, които имаме. Има хора, които прекарват 5 дни в седмицата по 8 часа затворени в някой офис. След работа, притиснати от времето и обстоятелствата, тези хора предпочитат да ползват градския транспорт, за да се приберат у дома си. Често те имат световъртеж, когато са на улицата, сред други хора, които вървят забързано или просто се разхождат. Истината е, че повечето от нас са заключени в този не особено здравословен ритъм. Затова и оплакванията са в повече. Колкото и далече да живеем, винаги можем да слезем една или две спирки по-рано и да повървим пеша. Това ще ни помогне да преодолеем не само световъртежът, но и да ликвидираме много други неприятни оплаквания.

Ако сме на вила, хижа – там няма телевизори и уличен шум и се приема качествена храна, може да се преодолее за 7-10 дни. Успеваемостта е около 30%. Но е добре след третия ден да се потърси специалист за консултация.

При световъртежът е важно да се приемат витамини, особено В комплекс – В1, В2, В6. Витамин С е важен за укрепване на кръвоносните съдове. Витамините А, Е и Д също са полезни. И да не забравяме минерали – калий, калций, манган. Продуктите с гинко билоба оказват добро въздействие на световъртежът. Добре е да се яде месо или риба 1-2 пъти в седмицата заради незаменимите аминокиселини, които са важни за мозъка. Трябва и да се разхождаме, и то на слънце, за да образуваме в кожата си витамин Д. Спортът също бори вертигото. Но ако ви се завива свят след пътеката във фитнес залата, която ползвате за разгрявка, първо се раздвижете малко и след това се качете на нея. Ще ви е по-добре.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.