https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Може ли радиацията да бъде полезна?

0

Възможно ли е да има ползи от радиацията? Използва ли се тя за здравето? Как се прилага радиацията за лечение на болести?


Гражданите на САЩ безконтролно се сдобиват с еликсири на силата, ториева паста, радонови инхалатори и нарушават всички допустими дозировки, посочени в инструкциите. Пропагандата на чудодейните свойства на радиацията води до катастрофа. След първите смъртни случаи следват още. Множество неизвестни заболявания, раждането на деца мутанти и уроди, нарасналата смъртност ужасяват световната общественост. Държавите успяват бързо да скрият всички обстоятелства на открита търговия с радиоактивни вещества, тъй като привържениците на лечението с радиация са мъртви. Оцеляват само тези, които първоначално се придържат към идеите за опасността от радиацията.

Новата политика на властите по забраната на търговията с радиоактивни вещества и пропагандирането на вредата от йонизиращото излъчване получава одобрение и подкрепа. Никой така и не носи отговорност за хилядите смъртни случаи.

Радиацията е полезна и това е доказан факт. При спазване на правилна концентрация някои
радиоактивни вещества действително действат положително. Ярък пример са радоновите вани. В Русия те продължават да се използват. Нещо повече, съединението на радон с природна минерална вода е още по-полезно. И това не е единственият пример.

Изглежда парадоксално, но чернобилската авария е един от ярките примери за полезните свойства на радиацията. Природата винаги върви заедно с еволюцията. Подложените на радиационно облъчване животни поколение след поколение раждат потомство, което е все по-устойчиво на радиация. Животът в условията на променливо радиоактивно облъчване води До това, че флората и фауната напълно се адаптират към новите условия. Освен това животните стават по-здрави и издръжливи.

Това старателно се прикрива, но мнозина експерти вече открито признават, че правителствата изкуствено създават радиофобия сред населението. Малките дози облъчване действително са полезни – важно е само то да бъде външно. Всички знаят за благотворните въздушни и слънчеви бани по курортите. Но малцина разбират какво в действително се случва.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.