https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да задържим младостта, след като навършим 40 години?

0

Младостта може да задържите, след като сте навършили 40 години с нискокалорично здравословно меню

mladost
Станеш ли на 40 години и нищо не те боли, значи си умрял. Този черен хумор вече не е актуален. Добрият живот започва след 50-те, сочат научни изследвания, според които това е началото на най-щастливите години от живота. Стресът, гневът, тревогите намаляват значително, хората не мислят толкова за кариера, а се съсредоточават върху семейството и приятелите си.
Факт е, че с възрастта се повишава рискът от здравословни проблеми, но той може да бъде овладян с рационален начин на живот. Диетолозите съветват да се придържате към хранителен план, осигуряващ по 1500 калории на ден. При тези условия клетките на организма работят оптимално и удължават младостта.

Освен това ще се предпазите от натрупване на излишно тегло. Между
50 и 65 години наднормените килограми увеличават 5 пъти опасността от развитие на диабет. Добрата линия се отразява отлично и на краката. Във възрастта, когато хрущялната и съединителната тъкан претърпяват промени, допълнителната тежест може да причини артроза или разширени вени. Менюто на хората след 50 трябва да доставя достатъчно калций и магнезий. И поне веднъж седмично да включва риба. Намалете количеството сол до 5 г дневно, за да държите в норма кръвното налягане. За по-бързо привикване овкусявайте ястията щедро със зелени подправки. Хапвайте по малко 4-5 пъти на ден – така няма да затрудните работата на стомаха и ще поддържате оптимално нивото на кръвната захар. От време на време си позволявайте парче „забранен плод“, за да поддържате тръпката и удоволствието от храненето.

Желателно е по-калорийните продукти да консумирате през първата половина на деня, за да изразходите енергийната им доставка, а не да се трупа в запас.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.