https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Вечна младост дарява боливийско езеро

0

Вечна младост и лица без бръчки имат боливийски аборигени, благодарение на езерна вода

mladost

Перуанска етиологична експедиция в планинските райони на Боливия направила удивително откритие.

Изследвайки бита и нравите на аборигените, учените попаднали на малко индианско селце. Обитателите му забележимо контрастирали с младежкия си вид с жителите на околните села, които изглеждали състарени и измъчени.

Естествено, такава аномалия не могла да се изплъзне от вниманието на учените и обяснението скоро било намерено. Всеки ден младоликите индианци се къпели в малкото езеро, край което били разположени палатките им. За чудодейните му свойство говорело името му – Качи-Сино, което в превод от местното наречие означава Даряващ младост“.

„Прекарвайки в езерото около час, усещаш не само прилив на бодрост – споделя впечатленията си д-р Питър Стенли. – Бръчките се изглаждат, кожата става мека и еластична.“

Според старинна легенда някога по тези места паднал огнен дъжд, след който обикновеното езерце придобило забележителни свойства. Веднъж годишно идвал да се къпе в него сам Великият инка. По време на разцвета на империята на инките водоемът бил резерват и се смятал за подарък от Бащата-Слънце.

Щом разбрали за езерото-чудо, към него се устремили предприемачи, които смятали да построят на бреговете му скъпи курорти и да получат колосални печалби от търговията с лечебната вода. Но опитите им да се доберат през дебрите на джунглата били неуспешни, фиаско претърпели и всички опити да се продава водата от езерото. Една германска фирма започнала да я налива направо на място в стъклени бутилки и с вертолет да я изпраща на континента. Но се оказало, че разфасованата „вълшебна“ течност много скоро губела чудодейните си свойства и се превръщала в обикновена вода.

„Вероятно причината е в някакво излъчване, идващо от дъното на езерото, чийто източник са зафиксирали приборите и което променя структурата на водата“, смята професорът от Бразилския университет Мария Сотел.

Някои учени са склонни да вярват, че природата на излъчванията има космически характер. Съдейки по всичко, легендарният огнен дъжд всъщност са отломките от междузвезден кораб на пришълци, паднал в незапомнени времена в това глухо кътче на Южна Америка. Очевидно, някои негови агрегати продължават да функционират и днес, генерирайки стимулираща човешкия организъм енергия.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.