Мислите влияят на нашето здраве!

Източна мъдрост гласи: „И най-лошите врагове на човека не биха му пожелали бедите, които могат да причинят собствените му мисли”

мислите
Мислите влияят на нашето здраве!

Един от най-знаменитите лечители на древността – Авицена, казва: „Лекарят има три средства за борба с болестта – дума, растение, нож”. Обърнете внимание-думата е на първо място!

Френският лекар и млад психолог Емили Ки вменява на пациентите си задължението три пъти на ден на глас или мислено да повтарят по 10 пъти фразата „С всеки ден се чувствам все по-добре и по-добре’. При това трябва да го правят не механично, а по възможност ярко и убедено.

Резултатът? Само за месец тези болни стават главна тема на разговор сред медицинския персонал на болницата, а след това и в цяла Франция. Удивително, но факт: за този период тежко болните оздравяват, при някои дори изчезва необходимостта от хирургическа намеса! Тоест потвърждава се догагкага на великия учен на древността – Парацепз, който твърди, че вярата върши чудеса!

Нашето здраве е пряко следствие от мисленето ни

Никой вече не поставя под съмнение факта, че между психическото и физическото състояние на хората има пряка връзка.

Според психогерапевтите най-добрата защита срещу всички болести и инфекции са твърдата вяра в собственото здраве и положителните емоции. Негативните мисли разрушават. Злобата например предизвиква заболявалия на стомашно-чревния тракт. Обидата с времето води до болести на черния дроб, панкреаса.

Един от най-важните психологически закони гласи: словесното изразяване на любов, симпатия и възхищение
усилва жизнената енергия на този, към когото е насочено. А злите думи намаляват енергията на слушателя.

Общият брой заболявалия, свързани с лошите мисли, неотклонно нараства. За да им се противопоставим, трябва да следваме съвета на древните мъдреци – да се радваме на живота независимо колко труден е той!

И така, здравето, животът и съдбата на човека пряко зависят от мислите му. Ако мислиш добро — очаквай добро. Ако м ислиш за лошо – лошо и ще получиш.

Това, за което постоянно мислим, прераства в убеждение, че то трябва и може да се случи. И тази вяра поражда събитието.. .

Именно затова още от днес започнете да мислите само за хубави неща и се надявайте на по-доброто!

И още, никога не се тревожете за дреболии!

Въоръжете се с двете златни правила на американския кардиолог Робърт Елиът – признат специалист по профилактика на инфарктите и сърдечната недостатъчност.

Първо правило: не се огорчавайте за дреболии. Второ правило: всичко е дреболия…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.