https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Дете-аутист говори 8 езика и чете мисли

0

Способността да чете мисли и да говори 8 езика правят 8-годишното момченце невероятен феномен

misli

В Лос Анджелис живее петгодишно момченце с рядко аутистично състояние – синдром на саванта. Този синдром се проявява като отклонение в развитието, но в същото време при такива хора се наблюдават изключителни способности в една или няколко области. Петгодишният Рамзес Сангино например вече умее свободно да разговаря на осем езика и… да чете мислите на хората.

Рамзес започва да учи чужди езици още преди да проходи. Достатъчно е майка му да включи например испански канал и след няколко часа момченцето вече с лекота произнася фрази на испански, като при това ги превежда и на английски.

След известно време обаче родителите откриват у момченцето действително свръхестествена способност. Майка му я установява, докато играе на карти с приятелката си.

Синът й седи заедно с тях и по напълно непонятен за нея начин започва да познава боята и вида на картите, които има нейната съперничка. След това майката на Рамзес започва да вади от тестето случайни карти и момчето с лекота познава какво е изобразено на тях.

Отначало родителите мислят, че детето може да вижда през предметите, но след това се оказва, че то „вижда“ мислите на човека, който гледа картата.

Доктор Даян Пауъл от Калифорнийския университет по парапсихология изследва Рамзес и въз основа на експериментите, които прави, потвърждава, че той притежава телепатия. В момента специалистите работят с Рамзес, като се опитват да разгадаят тайната на неговите невероятни способности.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.