https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Минералният басейн през зимата калява организма и отпуска душата

0

Топваш се в топлия минерален басейн и се наслаждаваш на гледката наоколо

Минералният басейн през зимата калява организма и отпуска душата
Минералният басейн през зимата калява организма и отпуска душата

Това удоволствие се предлага на много места в България. Но не и през зимата.

Малко, твърде малко са откритите басейни с минерална вода у нас, които работят и зимно време. Например в комплекса „Долна баня“. През лятото водата му е 28-30 градуса, а зиме я вдигат от 28 до 43 градуса в различните басейни. Три от тях са външни – плувен, детски и джакузи. Водата им лекува ревматични, кожни, съдови и нервни болести.

Три са басейните и в с. Варвара, като два от тях са навън. Минералната им вода влияе добре на костите и ставите и на кожата, намалява целулита. Там се предлага и нещо рядко – подводна музика и изкуствени вълни.

Хасковските минерални бани също имат външен басейн. Водата му е бая топла -57 градуса, и е с уникален състав. Препоръчва се за лечение на костите, ставите и периферната нервна система.

В Сапарева баня гледката от басейна е към снежната Рила.

В градчето е най-горещият гейзер в Европа -103 градуса, но откритият басейн е по-скоро хладък – 30 градуса. Лекува ставни болести.

Велинград може да е балканската спа столица, но има само един басейн на открито, и то малък. Той е в комплекса „Роялс“ и е с размери 4 на 5 м.

На Рупите къпането на открито е традиция още от времето на Ванга. Мнозина вярват, че тя и сега помага на болни и страдащи. В подножието на Кожух планина изворите са от магмени скали. Водата им е 75 градуса. Обособени са дамски и мъжки кът с душове, по 2 басейна и затревена част за отдих, пише „Живот без рак“. В единия има водорасли хлорела, стимулиращи имунната система.

Открит басейн през зимата има и в комплекс „Чифлика“ край Троян, а също и на Панчарево.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.