Мигрената води до парализа на лицевия нерв

Мигрената е неврологично заболяване

migrena
Мигрената води до парализа на лицевия нерв

Най-характерните симптоми на мигрената са случайни или редовни болезнени главоболия. Изследователи от Националния университет на Ян-Минг са стигнали до следния неприятен извод – мигрената удвоява риска от парализа на Бел (най-често срещаната форма на парализа на лицето), съобщава Zee News . Вероятно именно мигрената е причина за появата на тази неприятна и болезнена парализа на лицето.

В изследването са участвали 136 704 души на възраст 18 и повече години. Участниците бяха разделени в две групи. Първата група включва тези, които страдат от мигрена, а втората – на хората без заболяването. Учените са наблюдавали доброволците за период от три години. През това време парализа на Бел се наблюдава при 671 хора с мигрена и 365 участници, които не страдат от мигрена.

Това означава, че рискът от парализа на Бел при хора с мигрена е два пъти по-висок. Изследователите взели предвид и други фактори, които биха могли да повлияят на резултатите, като високо кръвно налягане и диабет. Възможни причини за заболяването мигрена и парализа на Бел според специалистите са инфекция, възпаление и проблеми със сърдечно-съдовата система.

Освен това, наскоро стана ясно, че алергиите могат да изострят тежестта и честотата на пристъпите на мигрена. Това се доказва чрез данните от около 6000 пациенти. Две трети от тях са със сезонни или други алергии, придружени от симптоми на оториноларингология. Учените изчисляват – алергичните реакции провокират повишен риск от чести мигрени с 33%.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.