https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Методи, помагащи ни да свалим високото кръвно

0

И без да прибягвате до употреба на лекарства, които може да имат странично действие, можете да се справите с високото кръвно налягане. Просто трябва да спазвате някои правила във вашето ежедневие, за да се чувствате добре, а и да сте здрави като цяло, не само заради хипертонията.

1. Прибирайте се у дома по-рано

Доказано е – работохолиците или тези, които надвишават нормалната 40 часова работна седмица, страдат от по-високо кръвно налягане. Работна седмица над 51 часа повишава кръвното с над 17%. Учените, направили въпросните изследвания, твърдят, че една такава натоварена работна седмица не дава възможност човек да се храни нормално и да води пълноценен физически живот.

plodove-september2. Правете кратки разходки

Разходките са полезни за всеки и на никой не вредят. А ако имате и колебания в кръвното налягане трябва да прекарвате всеки ден около 40 минути в рахождане. Това ще свали нивата на кръвното с 5%, но може да постигнете същия ефект и с по-кратки разходки, но начесто. Според наблюденията на специалистите повечето по-кратки разходки дават възможност на кръвоносните съдове да почиват по-често и по този начин да запазват своята здравина и еластичност.

3. Подбирайте храната си

И разбира се храната. Увеличите ли употребата на продукти, съдържащи повече фибри, без значение дали са разтворими или не, кръвното ви налягане ще спадне от 3 до 7 единици. В абсолютно всички плодове и зеленчуци ще намерите фибри, които ще спомогнат за здравето ви. Това най-вече важи за крушите, в които има фибри и калий – основен химичен елемент, когато става дума за борба с повишеното кръвно налягане.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.