https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Метеопат – лечение, съвети и рецепти

0

Метеопат е човек, който трудно се нагажда към метеорологичните промени

meteopat
Когато даден човек е метеопат, той е много чувствителен към всякакви прояви на атмосферното време и страда от различни неразположения. Как да се преодолеят тези неприятни моменти?

Кога се проявяват проблемите?

Най-често проблемите и дискомфортът се получават при високо и променливо атмосферно налягане. Смята се, че тогава жлезите с вътрешна секреция променят количеството на произвежданите хормони и в организма настъпва дисбаланс.

Координацията се нарушава и човек става по-уязвим на атмосферните въздействия. Факт е, че жените метеопати са повече от мъжете. Причината са променливите хормонални нива, по-големите колебания на съдовия тонус и по-високия емоционален заряд. Специалистите обясняват, че най-големият човешки орган – кожата, регистрира и реагира на различните атмосферни влияния: колебанията на температурата, влажността на въздуха, въздушните течения. Тя предава чрез нервните окончания тези сигнали към главния мозък, откъдето идват и командите за реакция на всички органи и системи. Слънчевите изригвания също предизвикват-дискомфорт и здравословни проблеми, лошо настроение и намалена работоспособност.

Метеопат: симптоми

Когато времето се развали или се промени рязко, един човек, който е метеопат има главоболие и мигренозни пристъпи, лоша умствена концентрация, допуска грешки при шофиране, има колебания в кръвното налягане и в двете посоки, получава се световъртеж, сърцебиене, усещане за отпадналост сутрин. Метеопатите може да получат болки в ставите и мускулни крампи или обостряне на предишни оплаквания.

Как да подобрите здравословното си състояние, ако сте метеопат?

В дните с неблагоприятна метеорологична прогноза, както и ден-два преди и след тях е добре метеопатите да бъдат по-внимателни и да избягват сериозни физически и емоционални натоварвания, да не преяждат. Нуждаят се от чист въздух. Температурата в дома трябва да е умерена, а въздухът да се овлажнява. Важно е да се прилага двигателен режим, но без претоварване. Разходките по 50-60 мин са напълно достатъчни. Необходимо е да се внимава дали им стига сънят, да се намалят кафето, цигарите и алкохолът. От полза също са сауната, контрастните душове и масажът за тонизиране на кожата.

На помощ в критичните дни идват тъмнозелените листни зеленчуци като спанак, коприва, лапад и пресни зелени подправки – целина, магданоз, копър, джоджен, които съдържат витамини с мощен антиоксидантен ефект, пише „За жената“. Хапването на сурови плодове и салати от разноцветни зеленчуци, лук, чесън, праз доставят необходимите биофлавоноиди и каротеноиди и са бариера пред свободните радикали.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.