https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Метаболизмът: колкото по-малко мускули, толкова по-бавен метаболизъм

0

Ако се опитвате да отслабнете, без да сте наясно как работи метаболизмът, не се чудете, че не успявате

Метаболизмът
Метаболизмът: колкото по-малко мускули, толкова по-бавен метаболизъм

Тяло, в което преобладава мускулна маса, не само изглежда по-красиво, но има и по-добър метаболизъм. С помощта на щитовидната жлеза мускулите задават скоростта на обмяната. Те са и единствената метаболитно активна тъкан, която ускорява процеса за разграждане на мазнините.

Тъй като по-голямата част на инсулиновите рецептори се намират именно в мускулите, колкото по-малко са те, толкова по-устойчив на инсулин става организмът. А ако той не реагира правилно, да се контролира нивото на захарта в кръвта става невъзможно. Процесът на отслабването значително се усложнява в тези условия, защото чувството за глад е постоянно.

Мускулната маса се увеличава с редовни тренировки, но е от значение и какви са те

Силовите натоварвания отговарят пряко за нарастването на мускулите, а аеробните само частично оказват влияние, те топят мазнините. Освен това заниманията трябва да са в малки серии и с по-големи тежести.

Диетите с намалено съдържание на белтъчини водят до снижаване на мускулната маса. Тогава организмът е принуден да черпи от собствените си запаси. Затова балансираната хранителна програма е задължително условие, ако искате да отслабнете трайно. Мускулите изразходват повече енергия за поддържане на собствените си обменни процеси. Следователно колкото повече са те, толкова повече храна може да приемате, без това да води до покачване на теглото.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.