Месото увеличава риска от сърдечна недостатъчност при жените след 50

Месото е полезно в премерени количества, но ако се прекали с него, причинява огромни щети на здравето, и най-вече на сърцето

месото
Месото увеличава риска от сърдечна недостатъчност при жените след 50

Злоупотреба с храни с високо съдържание на протеини, особено ако се прекалява с месото, води до сърдечна недостатъчност при жени на възраст над 50 години. Това доказа ново изследване, проведено в университета Браун. Преди това учените вече доказаха връзката между протеинте от месото и сърдечно-съдовите заболявания при жените.

Изследователите откриват следното.  Сърдечната недостатъчност е по-често сред участниците, които ежедневно използват много животински протеин. Освен това, проблемите със сърцето не са проблем за онези, които ядат малки протеинови продукти. Те не са проблем и за хората, които получават протеин от зеленчуци. Въпреки това, след коригиране за телесното тегло и на съответствието между консумацията на растителни протеини, се наблюдава и по-нисък риск от сърдечна недостатъчност.

Експертите отбелязват, че сърдечната недостатъчност е често срещана сред жените, особено при жени в менопауза. Ето защо е важно да се определят основните рискови фактори. Според препоръките на Американската сърдечна асоциация, хората трябва да ядат повече зеленчуци иплодове. Към този списък се добавят и пълнозърнести храни, млечни продукти с ниско съдържание на мазнини месо. Полезно е птичето месо, рибата и ядки. А консумацията на червено месо, сладки храни и напитки трябва да бъде ограничена.

Редовната консумация на животински протеин, съдържащ се, например, червеното месо и яйцата, е опасна за хората, които водят нездравословен начин на живот. Това е опасно и за онези, които имат наднормено тегло и са с поднормено тегло. Поради това, те са изложени на риск от преждевременна смърт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.