https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как влияе на здравето ретроградното движение на Меркурий?

0

Ретроградното движение на Меркурий оказва влияние не само върху здравето на човека, но и върху неговите емоции

merkurii
Ретроградното движение на планетите може да има различно влияние върху човешкото здраве и емоции

30 август е денят, когато Меркурий тръгва назад за трети път тази година.

Ретроградното му движение завършва на 22 септември. Като имате предвид, че приблизително две седмици преди и две седмици след това планетата е активна, бъдете нащрек. В този период Меркурий е в Дева, където е и в положение на екзалтация като управител на знака. Девите трябва да правят само нещата, които са им предписани свише: трябва да въведат ред в делата си, да обмислят търговски предложения, но да не купуват битова и компютърна техника.

От 10 септември Меркурий се премества в знака Лъв и ще гостува там до 21 септември. В този период проявявайте търпение по отношение на децата. Дори най-дисциплинираните и способни ученици трудно ще усвояват новия материал, а при студентите са възможни проблеми с преподаватели и колеги. Всички обучаващи се ще се оплакват от разсеяност и къса памет.

Щом Меркурий стане директен, учението ще потръгне. В този период по-голямо внимание се изисква от счетоводители, библиотекари, писатели, журналисти, преводачи, екскурзоводи, филолози, диспечери, педагози, търговци, брокери на недвижими имоти. С една дума, прекалената бдителност и предвидливост няма да навредят на хората, чиято дейност е свързана с хартия, слово, информация и пари. Именно в този период е голяма вероятността от грешки и двояко тълкуване на едно и също събитие. Девизът ви в тези дни трябва да бъде „Доверявай, но проверявай“. Бъдете внимателни към детайлите. По-добре още веднъж да попитате, отколкото след това да се оправяте с недоразуменията.

Особено внимание да се обърне на правилата на пътното движение и скоростния режим. Ако сте планирали технически преглед на автомобила, не отлагайте. Ако смятате най-накрая да минете под венчило, помнете, че това забележително събитие не бива да се планира за този период. Ръководете се от две поговорки: „Предвидливия и Господ го пази“ и „Бог има много време“. За да не си скубете косите, изберете дата за сватба извън тези дни.

Последният ретрограден период на Меркурий е от 19 декември до 8 януари 2017 г. Не забравяйте няколко седмици преди и след това да държите очите и ушите си отворени. В края на краищата, има толкова много неща, които не само можете, но и трябва да правите.

Завършете започнати по-рано дела, ремонтирайте техника, подредете документи, срещайте се със стари приятели. Студентите и учениците да повтарят стария материал. Длъжниците да връщат дълговете си. И всички – обмисляйте идеи, градете планове! В крайна сметка – медитирайте, освобождавайте се от всичко излишно, направете генерално почистване, изхвърлете старите вещи.

Предупреден значи въоръжен

Накрая – няколко думи за ретроградността на другите планети. През 2016 г. Венера се е отказала да се движи назад, затова в любовта всичко зависи от вас. Марс е ретрограден само веднъж на две години. За съжаление, през 2016 г. той напомня за себе си от 18 април до 29 юни. В този период могат да пламнат стари конфликти, повишава се вероятността от травми, нещастни случаи, пожари. Овни и Скорпиони, както и Везни, през чиито територии преминава Марс, е най-добре да се снишат и да изкачат опасния период. Заемете се със здравето си, със спорт. Хората с „рискови“ професии е най-добре да си вземат отпуск, да не се пренапрягат.

Юпитер се движеше обратно от началото на годината до 8 май.

Ретроградният Сатурн обхваща времето от 25 март до 16 август, когато са възможни задържане и забавяне в развитието на събитията, време на отсрочки и срив на плановете.

И една добра новина: през 2016 г. Нептун и Уран също тръгват в обратна посока, но тяхното влияние върху земните дела през тази година е нищожно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.