Упражнения с медицинска топка – гаранция за стегната фигура

Предлагаме ви няколко упражнения с медицинска топка, които ще стегнат отпусната фигура

medicinska-topka
Когато добавим към традиционните упражнения медицинска топка, ефектът е двоен. Движенията стават по-трудни и с по- малко повторения се постига желания ефект. Другата екстра е, че така и ръцете винаги работят.

Трябва да имате медицинска топка с тегло от 2,5 до 4 кг в зависимост от предварителната ви подготовка.

Упр. 1: От изправен стоеж разтворете крака по-широко от раменете. Отпуснете топката пред себе си. Направете клек, като сгъвате максимално коленете и съвсем леко се навеждате напред. Усучете се вляво и едновременно сгънете ръце и изнесете топката към лявото рамо. Върнете се в изходно положение и се изправете. Изпълнете упражнението в другата посока, за да завършите първото повторение. Направете 3 серии по 20 повторения с почивка от 60 сек. между сериите.

Упр. 2: От същото изходно положение този път дръжте топката на нивото на гърдите. Повдигнете я вдясно и нагоре. След това я отпуснете от външната страна на лявото бедро, като в същото време правите напад с десния крак назад до прави ъгли в коленете. Изправете се, съберете крака и изпълнете противоравно. Направете 3 серии по 15 повторения.

Упр. 3: Седнете на пода. Сгънете крака в коленете, хванете топката с лявата ръка и я изнесете встрани на нивото на рамото. Повдигнете краката, така че прасците да застанат успоредно на пода. Наведете корпуса назад, докато усетите, че коремната преса започва да работи. От това положение преместете топката в дясната ръка. Върнете я обратно, за да завършите повторението. Направете 3 серии по 15-20 повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.