https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Матча – японският чай, който е по-добър от шепа лекарства

1

Матча е чай, който ще ви направи млади, здрави и красиви

matcha
Малцина знаят, че чаят се продава и във вид на прах, разбърква се в гореща вода и образува малко пяна. Така се пие матча, традиционният японски зелен чай.

Този чай се произвежда от чаени листа, държани на сянка под специални постелки 3 седмици преди брането. При засенчването хлорофилът в тях се увеличава и листата придобиват тучен зелен цвят.

В него има близо 10 пъти повече полифеноли и антиоксиданти от другите чайове, 2 пъти повече от чаша червено вино, 9 пъти повече бета-каротин от спанака и 4 пъти повече – от морковите.

Матча съдържа 100 пъти повече епигалокатехин галатот другите чайове. Той е най-ефикасният срещу рака полифенол.

Чай на прах

Проучвания показват, че чаят  помага при рак на гърдата, на яйчниците, на простатата и на белия дроб. Има лечебен ефект и при други болести.

Този чуден чай се пие от спортисти. Преди състезание дава енергия и усилва концентрацията.

Освежава и ума, и тялото. Матча е част от много енергизиращи шейкове.

Изследвания показват, че пиенето на мача преди спортни занимания увеличава топенето на мазнините до 25% и човек отслабва.

За разлика от кафето матча бавно освобождава кофеин в продължение на няколко часа и така сте бодри през целия ден. Той съдържа L-теанин, който изостря вниманието. В другите сортове чай има значително по-малко аминокиселини. Наскоро бе установено, че пиенето на матча сутрин подобрява способността и бързината на възприемане на нова информация през целия ден.

Полифенолите в матча имат противовъзпалителни свойства. Особено ефективно предотвратяват развитието и растежа на кожни тумори. Защитават кожата от ултравиолетовите лъчи и забавят стареенето й.

L-теанинът активизира мозъчните алфа-вълни, които дирижират отпускането на тялото. Статия в американския здравен вестник System Pharmacy наскоро обяви, че L-теанинът води и до повишена креативност.

Comments

1 thought on “Матча – японският чай, който е по-добър от шепа лекарства

  1. Този чай можете да намерите в МОЛ“Плаза“-Бургас в магазин за чай „Престо“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.