Масаж с кристал – алтернативно средство, което гони стреса

Сигурно познавате човек, който държи кристал в джоба си, на бюрото, до леглото си или ги носи в бижу, а за да влияят добре на здравето му

кристал
Масаж с кристал – алтернативно средство, което гони стреса

Чудите се обаче за истина или за внушение става дума.

Кристалът е твърда скала, изградена от специфичен за всеки вид повтарящ се геометричен елемент, който създава кристална решетка. Има стотици различни видове кристал. Всеки е със своя еволюционна история. Едни се образуват под силен натиск или от прегряти газови мехурчета дълбоко в земната кора, други – при контакта на водни пари и магма. В зависимост от това носят различен вид енергия в своята кристална решетка.

Лечебните свойства на кристалите започват да имат смисъл, когато мислите за тях като древна освобождаваща се енергия, точка за достъп до природни енергийни източници. Поради различните начини на своето формиране кристалите вибрират по различен начин и затова се допуска, че всеки вид има уникална енергия.

Смята се, че кристалите поглъщат и задържат отрицателна енергия. Затова е важно редовно да ги освобождавате от нея. Трябва хубаво ги изплакнете в чиста вода и ги оставите на слънце за няколко часа.

Енергията на кристалите не може да се използва от голямо разстояние. Според преследваната лечебна цел те се поставят на определени места по тялото, под възглавницата, в стаята.

Съвременната терапевтична теория лежи най-вече на китайската концепция за жизнената енергия (ян и ин) и индуско-будисткото схващане за чакрите

Аметистът например се тачи като камък за червата, зеленият авантюрин като лек за сърцето, жълтият топаз -като допинг за силата на мозъка.

Академичната науката приписва ефекта на самовнушение и напомня сериозни заболявания да не се третират по този начин, а да се търси лекар. В същото време и докторите отчитат, че релаксиращи техники като
масажи и медитация с кристали водят до отпускане и разтоварване на стреса.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.