https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Холивудската звезда Мариса Томей е измислила начин хем да топи килограми, хем да се забавлява

Мариса Томей използва за тренировките си обикновената детска играчка обръч. В началото започнала на шега, но вече задължително отделя по 20 минути на ден за въртенето на уреда. „Движенията на бедрата по спирала активизира целия корпус и така натоварваш абсолютно всички мускулчета по тялото си – твърди звездата от „Какво искат жените„. – По този начин изразходваш най-малко 4 калории в минута. Постепенно си измислих и други упражнения с обръча и вече имам цяла програма.“

Ето я и нея, демонстрирана от самата Мариса

Упр. 1: Най-напред въртете обръча на талията си около 10 минути. Старайте се да спазвате едно и също темпо. След това си починете малко и преминете към следващите упражнения.

Упр. 2: Застанете в изправен стоеж, разтворете крака на ширината на раменете и повдигнете обръча над главата си. Напрегнете коремните мускули. Започнете да усуквате корпуса от талията ту вляво, ту вдясно. Таза остава обърнат напред. Изпълнявайте упражнението 1 минута.

Упр. 3: От същото изходно положение повдигнете обръча пред себе си, така че ръцете да са опънати и
вие да се протягате към него. Наведете се напред. Започнете бавно да претъркалвате обръча вляво, като премествате ръцете, докато корпусът ви се окаже над левия крак. След това изтъркаляйте обръча вдясно. Изпълнявайте упражнението 1 минута.

Упр. 4: Изнесете обръча зад гърба си и го задръжте с опънати ръце. Пренесете тежестта върху левия крак, а десния повдигнете и подпрете на прасеца на левия. Дясното коляно е насочено встрани. Бавно сгънете ръце в лактите, като отпускате обръча зад гърба си. Върнете се по обратния път и повторете 20 пъти. Старайте се да няма движение в корпуса и краката.

Упр. 5: Седнете на пода, сгънете крака и стъпете на обръча. Хванете го в противоположната страна. Повдигнете краката заедно с обръча и ги опънете, като се стараете да ги изнесете максимално високо. Гърбът отпуснете леко назад, за да запазите равновесие. Задръжте така 30 секунди и се върнете в изходно положение. Повторете още 2-3 пъти.

Упр. 6: Застанете в изправен стоеж, разтворете крака на ширината на раменете и започнете да въртите обръча на талията си. Ръцете са опънати встрани. Старайте се да задържите обръча в движение и се отпуснете в дълбок
клек. Изправете се и повторете. Изпълнявайте упражнението 2 минути.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.