https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Искате ли да се заредите с енергия и сила – яжте мандарини

0

Днес мандарини има буквално навсякъде. Защо не се възползвате от полезните им свойства?

mandarini
Искате ли да се заредите с енергия и сила – яжте мандарини

За полезните свойства на мандарините са чували всички -този цитрус е истинска съкровищница на така необходимия за организма витамин С. Освен това утолява жаждата и помага за снижаването на температурата при простуда.

При това мандарините са и прекрасен ан-тидепресант, способен да успокои нервната система и да повиши общия тонус на организма.

Една от най-полезните части на плода е кората, която съдържа множество ценни вещества. Тя оказва противовъзпалително действие и е добър помощник при бронхит и суха кашлица. В народната медицина спиртова настойка от мандаринови кори се използва за подобряване на апетита. За съжаление, независимо от полезни си свойства при неправилна употреба мандарините могат и да навредят. Този цитрус силно повишава киселинността и дразни слизестата обвивка на червата и стомаха. Затова някои хора е добре напълно да се откажат от употребата му.

Отделно си струва да споменем онези, които само при споменаването на мандарините се изпотяват, а лицето и тялото им се покриват с червени петна.
Оказва се, че най-разпространената причина за алергия към мандарините е техният излишък. Особено това се отнася до децата, ако ги оставите насаме с мандарините. Те могат да ядат с килограми сочните плодове.

А през зимата ароматът на мандарини се носи практически отвсякъде – децата ги хапват в училище, възрастните – в службата…

Мандарините са толкова вкусни, че понякога дори не забелязваме как сме излапали вече петата, след което се налага да плащаме неразумното си поведение с алергични пристъпи.

Изводът е – следете не само за качеството в магазина, но и за количеството при употреба. Най-добре е да се ограничите в рамките на 2 – 3 мандаринки дневно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.