https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Малко повече за ботокса или отровата, която подмладява

0

През последните няколко години ботоксът отново зае челни позиции по най-обсъждана тема и най-желана манипулация за опъване на бръчките и манипулация върху естествения ход на времето. Малко обаче са хората, които са информирани какво в действителност е ботокса. Ботоксът е всъщност токсин и носи химическото наименование ботулинов токсин. Той се синтезира по естествен път от бактерията Clostridium botulinum и е вид протеин. Или с други думи – това нетоксичен протеин. Но не значи, че не е отровен. Това е най-силната отрова, която някога е била известна на органичната токсико химия.

botoksБотулиновият токсин има огромна сила, ако бъде приет вътрешен. По-силен даже и от най-силната змийска отрова, само 20 грама от него са достатъчни, за да се изтрови цялото население на Балканския полуостров. И въпреки това, той и процедурата с него – ботокса, силно е навлязла и продължава да навлиза в козметичната промишленост. И макар при нас да се говори за ботокс едва от няколко години, то жените в Западна Европа го използват повече от 20 години. Той се използва и като вид лекарство.

Естествено, неговото най-широко приложение да скрива следите на време. Да премахва бръчките. Но бръчките са следствие на постоянно повтаряне на някои мимики и когато се инжектира ботулинов токсин, това, което той прави е да блокира мускулите, които правят тези мимики. И така бръчките се изглаждат. А вие ставате с една емоция по-малко, изразена на лицето ви.

Как се прави ботокс процедурата? Всъщност самата процедура нито е трудна, нито е болезнена. Трае само няколко минутки. След като приключи кожата на лицето, където е прилагана трябва да се охлади. И следващите ден-два не бива да се поставя грим по лицето. Още след първата процедура се забелязва изглаждане на фините бръчки, но за по-дълбоките, трябва да се направи още една процедура след около седмица.

Какви са неговите предимства? Предимствата на тази процедура са няколко. И за някои жени те са напълно достатъчни, за да се подложат на него. Той е най-ефекасното средство за премахване на бръчки. Пред него всякакви кремове бледнеят. Не е болезнено, няма хирургична намеса, рязане, голям период на възстановяване. Няма промяна в пигментацията на кожата.

Внимателно с тази отрова. Ако сте решили да прибегнете до разкрасяване по този начин, трябва да знаете, че освен предимства, ботокса има и мнго негативи. Говорихме вече за това какво точно представлява ботулиновия токсин, няма да наблягаме пак – всеки има глава на раменете си, за да мисли. Ще кажем, че след процедурата трябва да сте много внимателни. Изключително забранено е да се осъществява някакъв вид натиск над мястото с инжектиран ботокс, защото той може да се пренесе в други участъци от лицето и да блокира ключови рецептори. Ако спазвате предписанието на лекарите не би трябвало да имате проблем. И все пак се замислете какво си слагате, и че тук фразата „То кое ли не е вредно“ е малко поизтъркана.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.