Малина – колкото вкусна, толкова и полезна!

Без съмнение – има само полза от употребата на уханната малина

 

malina

Трудно е да си представим възстановяването от грип или настинка без малина. Въпреки това, червеният плод може да предложи спасение и от много други болести. Както при черното и червено френско грозде, малиновите храсти щедро се отблагодаряват за грижите на градинарите.

Mалина – полезни свойства

Вкусната малина съдържа салицилова киселина, която е ключов компонент на аспирина. Употребата на аспирина я позната на почти всеки. Затова малината се справя с почти всяко възпаление не по-зле от аспирина. Остра болка в ставите и радикулит, малината ще намали температурата и действа не по-зле от модерните болкоуспокояващи.

Разбира се, горската малина е много по-лековита от онази, която расте в градината. Ако се приготви правилно – като сладко, сироп или сушена, малината може да се използва през цялата година.

При кои болести е полезна малината?

Малината помага при високо кръвно налягане, тъй като изкарва потта на вън и по този начин намалява течностите в организма.

В малините има високо съдържание на фибри и затова са подходящи при отслабване. Малина се препоръчва за хора, които имат лениви черва и запек. Въпреки това, ако има възпаление на червата, както и диария, пресните и сушени плодове трябва да се избягват, и са се пие сок или сироп от малина.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.