https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Мъжете се ориентират за възрастта на жените по телесната миризма

0

Мъжете се ориентират за възрастта на жените по телесната миризма. Това ново откритие дава светлина върху някои неизвестни функции на телесната миризма

телесната миризма
Мъжете се ориентират за възрастта на жените по телесната миризма

Японски учени установили, че колкото по-възрастен е човек, толкова повече вещества, наречени ноненали, произвежда тялото му. Те са продукт на разлагане на мастните киселини в кожата.

Ноненалите имат специфичен мирис. Когато жената мине 40 г., ноненалите са 2 пъти повече, отколкото при 20-30-годишните.

Американски учени пък стигат до извода, че мъжете определят възрастта на жените по парфюма им. 15 мъже от 20 до 60 г. са помолени да определят ароматите, които подхождат на жени на различна възраст. Сред тях били на
ванилия, лавандула, плодове, зеленчуци и цветя, нанесени по кожата на жени на
различна възраст. Мъжете трябвало да отгатнат на колко години са. Почти всички асоциирали мириса на роза с по-зрели жени, а плодовия аромат – с по-млади. Най-много мамел мирисът на грейпфрут. Ухаещата на този плод жена се възприемала като с 6 г. по-млада.

Нито един аромат не успял да заблуди жените за възрастта на мъжете. Те преценявали кой им подхожда не по парфюма му, а по мириса на подмишниците. Доказано било още, че телесната миризма на кърмачка усилва половото влечение на мъжа.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.