https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Магнезий – как ни разболява липсата му?

0

Липсата на магнезий може да е причина за някои доста сериозни заболявания

magnezii

Магнезият е отговорен за над 300 биохимични реакции в тялото и засяга кръвното налягане, метаболизма, имунната система.

Използването на химикали като флуорид и хлор във водата възпрепятства нивата на този полезен минерал в организма ни. Същото се отнася за кофеина, захарта и стреса, разбира се.

Калциране на артериите

Това е един от най-смъртоносните симптоми за недостиг на магнезий. Калцирането на артериите заради ниските нива на магнезий може да доведе до инфаркт или други сърдечносъдови проблеми.

Мускулни спазми и крампи

Ако изпитвате чест дискомфорт в краката под формата на спазми и крампи, да знаете, че виновникът за това е магнезият.

Високо кръвно налягане

Хората, които имат по-добри нива на магнезий в тялото, са и тези с най-добри нива на кръвно налягане. Рискът за хипертония намалява при достатъчен прием на магнезий.

Проблеми със съня

Магнезият помага на тялото и на ума да релаксира и е необходим на невротрансмитера ГАБА, който позволява на мозъка да влезе във фаза на покой.

Костно здраве

Калцият винаги се е считал за най-важния минерал за здравето на костите, но се оказва, че магнезият го избутва от челното място. Магнезият е необходим за преобразуването на витамин D в калций. Затова е важно, когато приемате витамин D, да приемате и достатъчно магнезий. Той е необходим и за стимулирането на хормона калцитонин, който участва активно в изграждането на нови костни клетки и улеснява по-доброто смесване на калция в костите, пише „За жената“. Това е отговор на въпроса защо магнезият помага за намаляване на риска от инфаркт, остеопороза, артрит и камъни в бъбреците.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.