https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Магнезиево олио облекчава болките в мускулите

0

Ако изпитвате неразположения като слабост в мускулите или хронични болки в тях, страдате от мускулни крампи или остеопороза, то вероятно в организма ви има недостиг на ценният елемент магнезий.

Можете да си го набавите чрез консумацията на някои храни като пшеничени кълнове, какао, сушени плодове, натурален шоколад, пълнозърнест хляб, пресни плодове и зеленчуци. Препоръчителната дневна доза за прием на магнезий за възрастни е 350 милиграма. Дозата за спортистите, бременните и кърмещите жени е малко по-голяма – 400 милиграма.

Магнезий можете да си набавите и външно, под формата на т.нар. магнезиево олио.

болки в мускулите

Всъщност магнезиевото олио не е олио, а е най-концентрираната форма на натурален чист магнезиев хлорид, разтворен във вода. Нарича се така, защото наподобява мазната течност и при намазване предизвиква меко и мазно усещане.

Използвайте магнезиево олио при нужда, като мажете с него болезнените участъци един или два пъти на ден в количество по 1–2 чаени лъжици. При чувствителна кожа олиото се разрежда с вода в съотношение 1:1. Усетите ли лек затоплящ ефект или изтръпване, означава, че кожата абсорбира олиото. Малко след това ще почувствате облекчение на болките.

Употребата на магнезиев хлорид е противопоказна за хора с бъбречна недостатъчност, вродени нервномускулни заболявания, чревни блокади. Възможно е след намазване кожата да се зачерви или щипе. В такъв случай прекратете употребата и се консултирайте с лекар.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.