Магията на билките – съветите на шамана (рецепти за късмет и благополучие)

Билките са най-древната лечебна сила. Как с помощта на елементарната ботаника да подобрим собствения си живот?


ЗА ПРОПЪЖДАНЕ НА ЗАВИСТНИЦИ И НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ

Ако колективът в службата ви не е особено дружелюбен, върху вас постоянно влияят завистта и злобата, излъчвани от другите. За да се защитите от това негативно въздействие, използвайте хвойна. Поставете на бюрото си хвойнов предмет. Хвойната е мощно бесогонно растение с чудесен аромат и очистителна енергия.

ЗА ИЗДИГАНЕ В КАРИЕРАТА

Поставете три големи красиви дафинови листа в Северната част на стаята си. Лавровият лист е растението на победителите. Неслучайно в Древна Гърция героите са увенчавани с лаврови венци. А северната част на дома ви е зона, отговаряща за кариерния растеж. Избирайте големи, красиви и гладки листа.

ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ПАРИ

Едни от най-паричните растения в света са лавандулата и здравецът. Поставете в портмонето си изсушени цветове и то никога няма да е празно. Можете да съхранявате парите си заедно със стрък лавандула или саксия със здравец. Добре е до тях да поставите и зелени свещи.

ЗА ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ

За тази цел помагат ароматите на бор и лимонова трева. Ароматичното масло е душата на растението. 2 капки масло от лимонова тре: ва и 1 капка борово масло се капват върху салфетка, която се поставя на бюрото. Това обостря интуицията и умствените способности.

ЗА ИЗБАВЯНЕ ОТ СТРЕС, УМОРА И КАРЪК

Кедърът е растение хирург. То помага да се отсече всичко излишно и ненужно. Вземете 7 с.л. морска сол, 5 капки етерично масло от кедър и ги поставете в пълната вана. След това се отпуснете в нея.

Всички хвойнови дървета влияят благоприятно на здравето. Ако в дома си имате болен човек, окачете над леглото му снимка на бор, ела,

ЗА УДАЧЕН БРАК

Ако все още нямате половинка, обърнете внимание на вишната. Тя привлича щастливата и взаимна любов. На растяща Луна яжте всякакви продукти с вишни – компоти, сладка, пайове с вишни. Окачете в дома си картина или снимка с изображение на цъфтящи вишневи дървета. Накъсайте вишневи клонки и ги поставете в малка вазичка на перваза на прозореца с добро дневно осветление (ако в прозореца се отразява залеза, не поставяйте вишната).

ЗА МЛАДОСТ И КРАСОТА

На растяща Луна, на 3-тия лунен ден, трябва да изядете праскова, а костилката запазете и носете със себе си като талисман. Добре е да се снимате сред цъфтящи ябълки и да закачите тази снимка в десния отдалечен ъгъл на най-голямата стая в дома си. Тогава ще сте желани като ябълката.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.