Браво на Люси Иларионов! Отслабна неузнаваемо и здравословно

Само за 6 месеца режисьорът на клиповете на фолкзвездите Люси Иларионов успя да свали 80 килограма

Люси Иларионов
Браво на Люси Иларионов! Отслабна неузнаваемо и здравословно

Люси Иларионов отслабна след операция в турска клиника, след която той яде много по-малко.

Бившият танцьор и певец беше стигнал до стряскащите 182 кг. „Постепенно напълнях, без да се усетя – признава той пред „Всичко за семейството“. – До 30-ата си година поддържах тегло 85 кг, макар че съм бил и 75. За да отслабна, пробвах какво ли не – диети, спорт, но отново качвах килограмите. През 2014 г. като участник в “ Денсинг старс“ успях да сваля 40 кг, но после бързо ги качих отново. Бях готов за тази операция и когато ми предложиха, не съм се колебал. Защото имах и куп заболявания – диабет, високо кръвно налягане, рефлукс, увеличен панкреас.“

В болницата в Анкара му правят операция чрез лапароскопски и ендоскопски методи, т.е. няма рязане на коремната стена

Пациентите не усещат болка и се възстановяват бързо. При интервенцията се намалява обемът на стомах. Лекарите твърдят, че резултатът е подобряване на метаболизма и осигуряване трайно намаляване на теглото. Бариатричната хирургия обаче не се прилага при всеки. Тя е подходяща за хора с индекс на телесна маса, равен или по-голям от 30 – това се дефинира като болестно затлъстяване.

По време на операцията обемът на стомаха се намалява до 80%. След това пациентите преминават през много строг режим на захранване. Първия месец Люси бил само на течности и пюрета. После постепенно преминал към стандартна храна, но вече в много по-малки количества, тъй като обемът на стомаха е силно ограничен.

Свалянето на килограмите става постепенно, обяснява той. Най-активно е през първите 6 месеца – до 50% от наднорменото тегло. До края на първата година този процент стига до 80%. През втората Люси се надява да достигне килограмите от младежките си години, когато пееше и танцуваше в групата „Ъп даун“.

Ден преди операция в Анкара режисьорът отишъл с приятелката си Ани Хоанг в турски ресторант и там ял като за последно всякакви специалитети – кебап, баклавички. На следващия ден спрял храната и водата за два дни. Обяснили му, че самият метод на операцията е да се премахнат рецепторите за глад. Че гладът е в ума. Сам го разбрал сега, когато вече не изпитва този вълчи апетит като преди.

„Най-важното е да се промени начинът на живот. Преди се хранех с огромно количество храна – първо, второ, трето. Сега ям една супа и не мога повече. Преди ядях хляб на корем, сега си забранявам. Още не се харесвам. Искам да стана 85 кг и да тръгна на фитнес“, начертава плановете си новият Люси Иларионов.

Преди операцията се събуждах като зомби през нощта на всеки 40 минути, признава той. Сега спи 10 часа без да се събужда. Преди се задъхвал като изкачва стълби, сега диша с пълни гърди.“ Вече ходя по 10 км на Витоша. Промяната на живота ми е в движението. Преди пазарувах дрехи само от „Грамадан“, сега с Ани обикаляме заедно магазините. Дори и сексуалният ми живот се промени“ , смее се режисьорът.

Новите килограми връщат Люси и на сцената

В момента подготвя новото си парче „Не си играй“. Започнал е да танцува и смята, че това ще е част от успеха при рестарта на кариерата му. Защото у нас са малко изпълнителите, които могат и да танцуват.

„Не отлагайте, започнете веднага да отслабвате. Как, зависи от килограмите ви. Дължите го на себе си, на близките си, на живота въобще. Дар ни е даден и нямаме право да го унищожаваме“, съветва Люси всички с проблеми в теглото.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.