https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кой може да спаси любовта?

0

Любовта умира след три години но добрата новина е, че спасяването на връзката е възможно и зависи от жената

любовта
Кой може да спаси любовта?

Учените твърдят, че любовта умира след три години, защото добре познават химията на отношенията между мъжа и жената. В периода на влюбването нивото на фенилетиламинът (химично вещество, което се отделя в моменти на щастие) в организма е много високо, но след около три години от началото на връзката започва да намалява. Това е поводът да се говори, че дори най-страстното влюбване има срок на годност. Но любовта е нещо повече от сексуално привличане, тя преминава през различни стадии и животът й може да бъде удължен. Ето как:

1. Никакви временни раздели! Когато отношенията охладнеят, често се питаме дали да не се разделим за известно време, за да си починем един от друг. Раздялата наистина засилва чувствата, но онези, които изпитваме в момента – раздразнение и недоволство един от друг.

2. Жената трябва да поеме пялата отговорност за спасяването на връзката. Защо ли? Защото силната ви половинка може въобще да не подозира, че отношенията ви са се влошили. Ева винаги дава по-ниска оценка за емоционалния климат в семейството, защото е по-чувствителна, предусеща надвисналата опасност и възможностите й да промени отношенията са по-големи.

3. Не бива да ви смущава отсъствието на инициатива от страна на мъжа. Убеждавайте половинката си, че любовта ви е жива! Никога не казвайте: „Трябва да си върнем чувствата“, “ Трябва да спим заедно, за да подобрим отношенията си“ или „Трябва повече да разговаряме, за да възстановим контакта помежду си.“

4. Мислено се примирете с най-лошото. Представете си, че вече сте разделени, че повече нищо не ви свързва. Колкото и до е странно, именно съзнанието за някаква обреченост подпомага сплотяването.

5. Показвайте му постоянно колко мила и грижлива съпруга сте. Проявявайте интерес към важни за него неща, възхищавайте се от нещо, което не е забелязал у себе си, или от професионалните му успехи, насърчавайте го за нови победи. Мъжът никога не напуска жена, която го мотивира да разгърне потенциала си, съветва вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.