Луната най-много влияе върху здравето на жените и децата

Смята се, че Луната влияе на нашето подсъзнание – емоциите в определени лични ситуации, интуитивните прозрения, истинските желания

луната
Луната най-много влияе върху здравето на жените и децата

 

Луната доказано има влияние върху здравето и емоциите на хората. Освен това в период на пълнолуние се обострят и хроничните заболявания. Става дума за заболявания от гастрит и язва до остеохондроза. Смята се, че поради по-голямата си свързаност с лунните цикли жените са по-податливи на това влияние. Освен това изследванията показват, че децата, родени в близки до новолуние и пълнолуние дни по-често боледуват. Такива дни са  в пределите на 4 дни преди и след новолуние и пълнолуние.

Децата по начало по-силно се влияят от смяната на лунните цикли. Отбелязано е влошаване на протичането нй коклюш и алергични реакции при деца във всички фази на нарастваща Луна чак до настъпването на пълнолуние. Анализирани са 20 хиляди случая и е отбелязано увеличаване на честотата на възникване на инфаркт на миокарда в периоди на смяна на лунните фази.

Според данни на Илинойския университет оплождането също зависи от фазата на луната

Зачатие настъпва по-често при пълнолуние или 12 дни преди това. Значително по-малка е вероятността при новолуние. Освен това американски сексолози доказали, че броят на интимните контакти в семейната двойка е по-голям, когато Луната е в зенит или в пълнолуние.

Оказва се, че ефективността на лечението на фитотерапевтии рефлексотерапевти пряко зависи от лунните фази. Не бива да се забравят и емоционалните промени. Нивото на емоциите достига своя връх – от една страна, активизацията на подсъзнанието влияе благотворно на вдъхновението на поети, художници и други представители на творчески професии, предизвиквайки ярки образи, а от друга – за емоционално лабилните пълнолунието може да се окаже кризисен период.

С една дума, на някои Луната помага, на други – обратно. Отделяйте внимание на здравето си, грижете се за любимите хора, трупайте само приятни емоции и никакво пълнолуние няма да е страшно за вас!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.