https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лимони правят грубите пети меки като бебешки стъпала

0

С лимони може да направите захабените пети меки като бебешко краче

limoni
Лимонената киселина е алфахидроксилна и придава на лимоните техния горчив вкус. Тя нежно ексфолира и навлажнява кожата, но и стимулира растежа на нови кожни клетки. Нормалният жизнен цикъл на една кожна клетка е 2-3 седмици.

Новите клетки растат под най-горния слой – епидермиса, и колкото повече стареят, толкова по-на-горе биват изтиквани. Човешката кожа слоя според мястото има между 18 и 23 й по тялото. Ето защо клетките и, които са най-отгоре и могат да се пипнат, са практически мъртви.“
Удебеляването на петите е защитна мярка, ако човек ходи много или тича на дълги разстояния, както и срещу сух и студен въздух.

Лимоновата кора ускорява процеса на освобождаване от слоевете мъртва кожа и поради това лимонената киселина я има в много козметични препарати и кремове. Тя действа, като отслабва връзките между кожните клетки и така помага на новите да „израснат“.

Вечер преди сън разрежете един лимон наполовина и изцедете сока му в чаша. Ако сте свикнали сутрин да пиете лимонов сок с вода, сложете чашата в хладилника. Сложете всяка от корите на разрязаните половинки на петите си, после обуйте чисти стари чорапи и лягайте да спите. На сутринта петите ви ще са по-гладки и меки. След 2-3 нощи ще са идеални. При това не е нужно да сменяте корите всяка вечер.

Кората на лимоните е доказано ефикасно средство и срещу един вид рак на кожата. През 2000 г. първото по рода си научно изследване установи, че веществото дилимонен предпазва от карцином на сквамозните клетки. Именно на този фитохимикал лимонът дължи своя чудесен мирис, пише „Живот без рак“. Той е пигмент от групата на флавоните и е изобилен в кората на лимона, но в другите растения се среща крайно рядко.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.