Лицето може да разкаже много за състоянието на човешкото здраве

Лицето може да покаже какво е състоянието на здравето. а от състоянието на здравето зависи дали един човек ще изглежда по-млад, или по-стар

лицето
Лицето е не само огледало на човешката душа, но и на здравето.

Учените от Университета в Макаури (Нова Зеландия) открили, че хората с по-слаби лица изглеждат са по-здрави. По-малко количество мазнини по лицето, според някои, говори за нормално кръвно налягане. Вероятно резултатите от изследоването ще доведат до разработването на методи за диагностициране на здравословното състояние, пише The Daily Mail.

Специалистите направили снимки на 50 малайзийски китайци, 50 кавказци и 50 черни мъже с неутрален израз на лицето. Хората гледали директно към камерата. Все пак учените са измервали индекса на телесната маса (ИТМ), процента на телесните мазнини и кръвното налягане на тези хора. Състоянието на здравето на хората на снимките било оценено от други участници от същата етническа принадлежност. Размерът и формата на лицата също бяха оценени.

Във втората част на проучването 26 представители на европейската група бяха помолени да променят 60 снимки, така че хората на снимките да започнат да изглеждат възможно най-здрави. Формата на лицето и етническата принадлежност са тясно свързани с кръвното налягане. В допълнение, експертите открили: хората изглеждаха по-здрави след намаляване на ИТМ и процента на мазнини.

И още: можем да изглеждаме млади без помощта на гени, казват експертите.

Ново проучване показа, че тайната на вечната младост е не само в гените. Една трета от жените, които изглеждали с 10 години по-млади от възрастта си, са водили правилен, здравословен начин на живот. Учените са анализирали данните на повече от 155 000 жени, съобщава Daily Mail.

Оказа се, че участниците, които са спали поне 8 часа на ден, приемали са мултивитамини и редовно са провеждали физически упражнения, често изглеждали млади. Но жените, които не са овлажнявали кожата редовно, не са използвали слънцезащитни продукти и не са наблюдавали теглото си, изглеждали по-стари.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.