https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лицето – барометър на нашето здраве

0

Лицето ни издава множество фактори от нашия живот – начин на хранене, възраст, вредни навици и много други. Невинаги обаче образувалите се бръчки и бръчици са наши врагове. Понякога те могат да донесат много ценна информация за човека, за неговото здравословно състояние. Известно е, че мускулите по лицето остаряват далеч по-рано от останалите части на тялото. И това е така, защото мускулите постоянно са в „движение“, те постоянно се трудят. Рано или късно всеки се сдобива с тях, за жалост. И според типа кожа се определя и кога ще се появят при вас – по-рано или по-късно. Например хората с по-плътна, мазна кожа с големи пори, бръчки се появят далеч по-късно. Тяхната кожа много по-дълго време остава гладка и елеастична за разлика от хората с тънка, суха кожа.  

g_10965Това по какъв начин са разположени бръчките по лицето на човек, дава и информация за състоянието на организма. Ако навреме ги поогледаме, ще можем да разберем дали не страдаме от някаква болест, изискваща незабавна намеса. 

Горната част /чело и очи/ – емоции 

Ако имате успоредни, вълнообразни бръчки по челото, това означава, че сте притиснати от грижи, стрес, проблеми и пос­тоянно напрежение. Хората, които са опитни в разчитането на емоциите по лицето на човек, могат да разграничат и различни видове бръчки – на гнева, страданието и уплахата. Но тук голяма роля играе и наследствеността, затова не всички бръчки могат да се разчитат. Има някои бразди по лицето, които с годините се унаследяват от майка, баща, баба, дядо. Те обаче може да показват и че нещо в организма ви не е съвсем наред.

Бразди между веждите

Ако имате бръчка по средата над горната устна, във вертикално положение, то това може да е сигнал, че нещо не е наред със стомаха ви. При вертикално образувала се бръчка между веждите отдясно – се говори за дисфункция на черния дроб и жлъч­ния мехур, а отляво – на далака. Нап­речната бръчка означава проблеми в шийно-тилната зона (остеохондроза).

Бръчки при носа и устните 

При дълбоки, симетрични от двете страни на устата и носа бръчки, има вероятност от дисфункция на стомашно-чревния тракт. Ако гънките са много релефно очертани, то това значи, че има някакво стомашно-чревно разстройство. Ако е по-дълбока браз­дата вдясно, обърнете внимание на работата на черния дроб и жлъчния мехур.

Вертиално образувани, не много дълбоки бръчки над горната устна 

Този тип бръчки обикновено се образуват само при жените. Това са сигнали за някакъв вид гинекологични заболявания. А вертикални бръчки от ъглите на устата и надолу, говорят за наличие на гастрит с понижена секреторна фун­кция и предразположеност към забол­яване на задстомашната жлеза.

Ясно образували се бръчки по скулите и брадичката 

Те свидетелстват за понижена фун­кция на стомаха и задстомашната жлеза.

Напречно образувала се бръчка на нивото на брадичката

Тази образувала се бразда на времето на това място, може да свидетелства за проблеми на черния дроб или малкия таз.

Ето защо както се оказва бръчките могат да дадат една ориентировъчна диагностика за нашето вътрешно здраве. И ако имате някоя от въпросните, по-добре идете на лекар, за да изследвате въпросния орган, а не си купувайте поредния крем, който да ги заличи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.