https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да противодействаме на летните вируси?

0

Поддържайте имунитета с билки и правилно хранене, за да устоите на летните вируси

letnite virusi
Повръщане, разстройство и висока температура – това са типичните здравословни неволи, които могат да помрачат и най – слънчевите летни дни.

Те са причинени от летните вируси в 70-80% от случаите, твърдят лекарите. Чревните инфекции се предават много лесно.

Заразяването с летните вируси става чрез замърсени ръце и храни, при къпане в морето или басейн, където има много хора, чрез преки контакти с болен човек.

За бактериалните инфекции виновници обикновено са салмонели, предизвикващи заболяването салмонелоза, и бактериите, причиняващи дизентерия. Клиничната картина е подобна – повишена температура, повръщане и диария.

Пациентът чувства силна отпадналост и болки в корема. Срокът за лечение с антибиотик е между 5 и 7 дни, но при малки деца и възрастни хора с нисък имунитет е възможно да продължи повече.

Много е важно да се избегне рискът от обезводняване и интоксикация, затова се препоръчва повече минерална вода, чай от мента, лайка, шипка.

Лекарите предупреждават да внимаваме с климатиците. При настинка от тях защитата на организма спада и вирусите атакуват успешно. Най-често оплакванията са за схванато рамо, но появи ли се болка в гърлото, значи става въпрос за вирус.

Добре ли е да се лекуваме вкъщи при стомашно – чревно заболяване и в кои случаи да потърсим лекарска помощ? Ако при деца до 3 години не се забелязва подобрение в рамките на 12 часа, не е желателно да се отлага повече, защото при тях обезводняването настъпва много бързо. Трябва да се следи и за общото им състояние, пише „Всичко за семейството“. Нежеланието да се поемат течности, липсата на апетит и на настроение за игра са сигнали за стомашно-чревен проблем. Възрастните трябва да посетят лекар, ако високата температура (над 38,5 градуса) и повръщането продължават повече от 24 часа.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.