Лекарите съветват бременните жени да общуват с нероденото дете

Отдавна се знае, че е добре бременните жени да общуват с бебето, което все още не е родено

 

бебе
Лекарите съветват бременните жени да общуват с нероденото дете

Гласът на майката е един от първите звуци, които чува бебето в утробата. Добре известно е: децата в утробата на майката усещат пулса и чуят думите ?. Въпреки това, до този момент не е ясно как това се отразява на развитието на детето. Изследователи от Харвардския медицински институт установиха: гласът на майката развива езиковите умения при децата, съобщава The Daily Mail.

Изследователите разделят 40 бебета, родени преждевременно (между 25 и 32 седмица от бременността), в две групи. Всички участници в изследването са били все още в утробата. В рамките на един месец първата група от деца са слушали на запис гласът и сърцебиенето на майката на запис. На втората група с пускан само фонов шум от болницата. След 30 дни, детските мозъци били сканирани с помощта на ултразвук.

Участниците, които са чували гласа на майката, слуховия кортекс (област от мозъка, свързана с възприемането на речта) е била по-голяма от тази на тези, които са чували само фонов шум. Изследователите твърдят, че запис с гласа на майката е полезен инструмент за недоносени бебета. Някои експерти отдавна препоръчват майките да говорят с детето, или да му пеят по време на бременност. Има дори специални класове за бъдещи майки – Wombsong („маточната песен“). Според поддръжниците на методологията, пеенето помага да се установи връзка с детето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.