Лекарите опровергаха мита за прочутата ябълка

Според една известна сентенция, една ябълка на ден е достатъчна, за да се подобри здравето

ябълка
Лекарите опровергаха мита за прочутата ябълка

Наскоро учени от Мичиган са установили, че това не е така. Експертите анализирали данни от 8399 американци. Но преди това, учените първо открили доказателства за невероятни ползи от ябълките. Участниците, които са хапвали по една малка ябълка на ден, са посещавали лекар с 9% по-малко от онези, които не изяли нито една ябълка, пише The Daily Mail.

След като експертите са взели под внимание и други фактори, беше установено, че шансовете за посещение на лекар при хората, които ядат ябълки, както и при тези, които не ядат, са едни и същи. Феновете на ябълки са останали в болницата през нощта и се обърна към експертите в областта на психичното здраве, толкова често, колкото други доброволци. Въпреки това, онези, които са изяждали по една ябълка са ползвали по-малко лекарства с рецепта. От участниците в проучването 8399 753 (9%) са консумирали по една ябълка на ден, а 7646 (91%) – не са хапвали от вкусния плод.

Учените не отричат, че ябълките са полезни за здравето. Те съдържат витамин С, който е много ценен за здравето и работи в подкрепа на имунната система. В допълнение, ябълките укрепват зъбите и защитават мозъчните клетки. Може би те са в състояние дори да се предотвратат развитието на болестта на Алцхаймер. Въпреки това, както изглежда, цялостното здраве не е засегнато особено много от яденето на ябълки.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.