https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Черният мехлем – доказано вреден лек за рак

0

Из интернет пространството, а и не само там, продължават да циркулират рецепти за лечение на рак

rak
Черният мехлем – доказано вреден лек за рак

Някои от тях може и да помагат, други – с нищо не вредят, но има такива, които доказано вредят, и въпреки това продължават не само да се ползват, но и пламенно да се препоръчват.

Вестник „Живот без рак“ продължава публикациите за известните и вредни лекове за рак. Черният мехлем е един от тях, но разлика от много други е доказано вреден.

Всички мехлеми против рак носят названието „черен мехлем“. Причината е, че след намазването им кожата на мястото почернява. Но продавачите и разпространителите им твърдят, че с тях може да се излекува всеки вид рак. Мехлемът или убивал раковите клетки локално, или извличал тумора извън тялото.

Мехлемите са с различен състав, но най-често съдържат билката сангвинария (Sanguinaria canadensis) и съединението диметилсулфоксид. Има ги и в синтетичен вариант на екстракта от билката сангвинарин, смесен с цинков хлорид. Той също действа разяждащо, поразява кожата и оставя черен белег.

Заради изгарянията и разраняването на кожата мехлемът е забранен в много страни. В САЩ след съдебно дело е обявен за „фалшиво антираково лекарство“. Световната здравна организация го е определила като „изключително опасно вещество“.

Досега нито едно научно изследване не е потвърдило ефикасността на черните мехлеми срещу туморите. Напротив, има свидетелства, че на мястото на третирането с черен мехлем се появяват разранявания заради ускорен туморен растеж. Там туморът става толкова голям, че прораства през кожата. Въпреки това в някои сайтове се дават съвети течната версия на черния мехлем да се приема през устата със „70-80% шанс за излекуване на всякакъв вид рак на вътрешните органи“. Това вече е крайно опасно, тъй като може да причини смърт.
В следващ брой четете за цезиевия хлорид.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.