https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Ледената диета на Пета Би сваля килограми

0

Опитайте ледената диета на Пета Би, която ще ви помогне да свалите излишните килограми, и да „замразете“ теглото си

ledenata dieta
Ледената диета е измислена от Пета Би, експерт по красотата и здравето от Великобритания. Друг неин принос към елегантността е акваджогингът (на подводна бягаща пътечка). Почитателки на тичането във вода са актрисата Дженифър Анистън и атлетката Джесика Енис.

Ледената диета е примамлива за лятото, но авторката й твърди, че тя е най-ефективна, когато температурите започнат да падат. Максималната продължителност е 6 седмици, тогава може да свалите до 10-15 кг в зависимост от изходното тегло. Но можете и да съкратите програмата, само в никакъв случай не я удължавайте.

Допълнителните екстри на ледената диета на Пета Би са подобрена работоспособност и издръжливост, по-здрав сън и регулиране на нивото на захарта в кръвта.

Как действа?

Идеята е проста – трябва да се замразите отвътре като ядете само ледени храни. Организмът използва енергия, за да я размрази и стопли и така мастните излишъци се разграждат. Това се знае отдавна и е в основата на редица програми за отслабване. Пета Би добавя промяна в начина на живот и в развиване на нови полезни навици. Тя е убедена, че придобитата от хората на 21-век склонност към хиперкомфорт е повредила обменните им процеси. За да се върнат към изначалните си функции, те имат нужда от 6 седмици. Постоянно прегретият организъм ще започне да работи коректно и отслабването ще е трайно. Пета се опира на изследвания на Харвардския университет, които доказват, че отказът от топло местенце и осъзнатото намаляване на температурата в средата на обитание допълнително изгаря от 2100 до 2800 калории за седмица без никакви усилия.

Постепенно се постарайте да се обличате по-леко, дори в прохладни дни. През лятото поддържайте в офиса и в дома си температура 18-20 градуса. Не се притеснявайте, че ще се разболеете – риск е не намаляването на температурата, а потокът студен въздух.

Спете в прохладно помещение, обличайте се за сън леко и не се покривайте с дебели завивки. Целта ви е да се научите да управлявате това състояние на тялото, когато му е прохладно, а не студено. Това ще ви позволи да преодолеете ефекта, който учените наричат „температурна монотонност“. Според изследвания ние сме привикнали да настройваме организма си на живот на 24-26 градуса, което е нефизиологично за анатомията на европейците. Като се загряваме непрекъснато, ние блокираме способността на организма да използва вътрешните се ресурси за загряване. А точно този процес стимулира образуването на здравословната кафява мастна тъкан.

Проветрявайте помещенията няколко пъти на ден. През студените сезони – по всяко време, а през топлите – в максимално прохладните часове. Открехнатият малко прозорец не замества пълноценното проветряване. През есента и зимата смятайте, че сте изпълнили това, ако прозорците напълно се изпотят.

През пролетта и лятото се ориентирайте по собствените си усещания.

Обикнете контрастните душове и постепенно се научете да харесвате хладните, а след това и студените.

Започнете деня си с възможно най-продължителна разходка на свеж въздух. Само при екстремно ниски температури си ги спестявайте или се разхождайте за по-кратко.

Какво да ядем?

Изобретеното от Пета Би правило при хранене е 14:10. Това означава, че през 14-те часа на деня може да приемате храна, а през останалите 10 да дадете почивка на стомаха си. И така 6 седмици в комбинация с прохладен начин на живот. За това време тялото ще изгори излишните бели мазнини, преобразувайки част от тях в кафяви. Възможно е така да свикнете, че да продължите с този режим.

Позволено ви е да ядете всичко, което може да се яде ледено. Размерът на порциите не е ограничен. Не се препоръчва да гладувате, ако сте гладни. Както и да ядете, ако нямате апетит. Според Пета сладоледът също може да ви помогне в отслабването, стига да сте сигурни в неговия състав. Научете се да си правите сорбета, разучете многообразието от студени супи.

Полуфабрикати, печива, захар, сладкиши и газирани напитки при ледената диета са под забрана. Дори да са замразени на камък. Не хрускайте лед, това не е добре за зъбите. Ледена храна не означава на буци, а просто охладена до точката на замръзване.

Включвайте често в менюто си продукти и подправки, които стимулират превръщането на белите мазнини в кафяви. Такива са лютият червен пипер, кардамон, кориандър, млечнокисели продукти, бадеми, домати.

Примерно меню

Закуска: Чаша студена вода с лед и лимон.

10 ч.: Извара и 200 г плодов лед (сорбе).

Обяд: Охладено картофено пюре със студено пилешко филе, охладена салата, зелен чай с лед.

16 ч.: Студено кисело мляко.
Вечеря: Охладена салата или ледена зеленчукова супа.

Преди сън: Чаша вода с лед.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.